Jasmin Paolini donosi radost italijanskom tenisu i sastaje se sa Vekićem u polufinalu Vimbldona

Jasmin Paolini donosi radost italijanskom tenisu i sastaje se sa Vekićem u polufinalu Vimbldona

Italijan, finalista na šljaci Rolan Garosa, prisutan mesec dana kasnije u top 4 na travi Vimbldona

IIstog dana kada je italijanski tenis ostao bez Janika Sinera, njegovog broja jedan, Jasmin Paolini Dao je kontinuitet najboljem trenutku svog života.

Finalistkinja Rolan Garosa 8. juna plasirala se u polufinale Vimbldona mesec dana kasnije, pošto je pobedila Emu Navaro 6-2, 6-1. Niko iz njene zemlje to nije postigao u ženskoj kategoriji. Ona je najstarija koja je debitovala u dva ‘semisa’ ‘Grend slema’ u istoj sezoni od Beti Šporet, 1977.

Paolini će se u polufinalu u četvrtak sastati sa Dona Vekić, dželat od Lulu Sun, 5-7, 6-4 i 6-1. Transalpine ne prestaje da se penje na rang listi i već je peti WTA reket uprkos njenih 1,63 metra. Ona je jedna od najnižih igračica u ‘top 100’ iako to nalaћe svojom brzinom, mentalnom snagom i pobedniиkim karakterom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.