Končita Martínez će biti na Pariskim igrama na klupi Andrejeve: „To joj je bilo važno“

Končita Martínez će biti na Pariskim igrama na klupi Andrejeve: "To joj je bilo važno"

Pedesetdvogodišnja Aragonese proslavlja 30 godina od titule na Vimbldonu

Končita Martinez ona je jedna od velikih protagonistkinja ovog izdanja Vimbldona jer obeležava 30 godina od titule protiv Martine Navratilove u katedrali tenisa.

Aragonese teniserka, sada trener Ruskinje Mira Andreeva, rbila je domaćin počasne večere vikendom pre turnira, bila je pozvana u ‘Kraljevsku kutiju’ prošle subote i takođe se pojavila na odavanju počasti Andy Murrayu.

Marej je učinio mnogo za ženski tenis

„Svaki put kada se vratim ovde to će biti poseban osećaj. Izgleda da nije prošlo toliko vremena od kada sam pobedio. Trijumf mi pada na pamet. Nije bilo toliko Španaca koji su pobedili na Vimbldonu. Čine da se osećate veoma dobro, veoma važno“, odražava on.

Končita, uprkos tome što je član turnira, nema vremena da pobegne da bi igrao tokom godine na travnatim terenima All England Kluba.

Razlog je njegov pretrpan raspored. Trenutno je selektor Mira Andreeva, sa kojom će biti na Olimpijskim igrama u Parizu jer će teniserke Ruske Federacije igrati pod neutralnom zastavom, a direktorka finala Kupa Bili Džin King.

Mira je bila važna da je bio sa njom na Igrama

Končita je bila jedno od lica koje nije želelo da propusti poslednji meč Mareja na Vimbldon centru: »Uradila je mnogo za ženski tenis i zahvalna je„. O budućim opcijama da ponovo ima španskog šampiona u britanskom majoru, nešto što su postigli samo ona i Garbinje Muguruza, ona priznaje da „neće biti lako. Najvažnije je da se stvari dobro urade i da igrači izađu“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.