Felisijano López i opcija da se pridruži Nadalu i Alkarazu u Dejvis kupu: „Bilo bi nešto neverovatno“

Felisijano López i opcija da se pridruži Nadalu i Alkarazu u Dejvis kupu: "Bilo bi nešto neverovatno"

Levi bek iz Toleda je na Vimbldonu gde će igrati turnir legendi

Felisijano Lopez se vraća na Vimbldon godinu dana nakon što je okačio reket. Ovog puta to radi u konkurenciji legendi koje se formiraju par sa Francuzom Džeremijem Šardijem.

Biti na Vimbldonu je uvek sreća i nisam igrao tenis već neko vreme. Viđam se sa ljudima koje dugo nisam video„, prokomentarisao je Feli u utorak.

Direktor poreklom iz Toleda, direktor Mutua Madrid Opena i poslednje faze Dejvis kupa u Malagi, nada se da će Španija boriti za Salad Bowl i da David Ferer može da računa na Rafaela Nadala i Karlosa Alkaraza u reprezentaciji.

Rafa je nepoznanica i sada je fokusiran na Igre

„Nadamo se da ćemo videti Karlosa u Dejvis kupu, to je veoma posebno takmičenje i on to voli. Španija ulažu velike napore sa Valensijom, nekada Madridom, a sada i Malagom. Rafa je nepoznanica, sada je fokusiran na Igre. Ponovo je srećan, trenira bez problema. Želi sebi da da mogućnost da se takmiči u Parizu i ako uđe u plan da igra Dejvis kup bilo bi neverovatno. Za Davida Ferera bi bilo neverovatno da Rafa i Karlos igraju i još mnogo toga u vašoj zemlji“.

Lopez je veoma siguran u Alkarazove šanse u aktuelnom izdanju turnira:Mislim da je ključni momenat za njega bio prošle godine. Kada je osvojio Kvins, shvatio je da ovde stvarno može dobro da igra. Jasno se mogla videti evolucija u Kvinsu, a potom i na Vimbldonu, pobedivši Đokovića u finalu, koji je najbolji, a više na način na koji je igrao. Tako dobri igrači imaju drugačiju sposobnost da se prilagode od drugih„.

Olimpijski dubl

Feli se kladi na olimpijski dubl koji su formirali Nadal i Alkaraz: „Vidim opcije jer su oni kompletniji igrači od većine parova koji će biti formirani. Mnogi parovi na stazi nisu iz iste zemlje i odvojeni su na Olimpijadi.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.