Veliki brat Karlosa Alkaraza na Vimbldonu: Deli kuću sa šest članova svog tima

Veliki brat Karlosa Alkaraza na Vimbldonu: Deli kuću sa šest članova svog tima

Oni dele zadatke između tri sprata svoje rezidencije i naručuje večeru kod kuće

Bilo je to 15 juna kada se Karlos Alkaraz nastanio u svom domu na Vimbldonu, nekoliko metara od All England Kluba. To je isti onaj koji ga je video da je osvojio titulu prošle godine.

Sa tri sprata, košarkaškim terenom, šest spavaćih soba i velikom baštom, omogućava svim članovima svog tima da žive zajedno. Pored tenisera živi još šestoro ljudi: njegov trener Huan Karlos Ferero; njegov agent u IMG- u, Albert Molina; njegov fizioterapeut Huanjo Moreno; njegovog brata Alvara Alkaraza, koji je spakovao za njega; njegov doktor, Huanjo López i njegov fizički trener, Alberto Lledó.

Lledó i López su jedini koji dele sobu. Svako radi sve u kući i deli kućne poslove. Prvi koji ustane obično priprema doručak. Teniser je juče odlučio da uzme slobodan dan i bude sa porodicom u svojoj rezidenciji gde imaju svu udobnost.

Doručkuju i večeraju unutar ta četiri zida i obično ručaju u All England Klubu. Noću naručuje hranu kod kuće, u rasponu od one italijanski restoran i japanski restoran – koji se nalazi u naselju Vimbldon – i španski Kambio de Tercio, koji se nalazi u naselju Čelsi.

Šaljemo im hrskavog lososa Nigirija sa španskim ukusom za sve, ali u Karlosov slučaj su bez glutena

Abel Lusa

Šaljemo im hrskavog lososa Nigirija sa španskim ukusom za sve i za Karlosa ih pravimo bez glutena. Takođe galicijska plava govedina, jagnjeći bodež, ruska salata sa šunkama iz Huelve…„, kaže Abel Lusa, vlasnik „Kambija de Terzija“ i koji hrani profesionalce u reketu na Australijan openu i kod Kvinsa.

Podrška porodice i Najkija

Mnoge noći Karlos Alkaraz Stariji i Tomas Noguera, njegov rođak, pridružuju se velikoj grupi da budemo svi zajedno i da šetamo po komšiluku. Naviknuti da budu u velikim hotelima, njihovo prisustvo u velikoj travi pomaže da se dodatno podstakne timski duh.

Tokom mečeva tenisera iz El Palmara, svi oni nose personalizovane kape sa dva Karlitosova sponzora: Isdin i El Pozo. Na britanskom turniru nose belu i zelenu.

Na klupi trostrukog velikog šampiona je i ovih dana vrhunski menadžment Najkija, američke kompanije sa kojom je upravo obnovio ugovor.

Onaj koji je direktno zadužen za potrebe tenisera je Rubén Zrihen, viši direktor Tenisa u klupskoj kompaniji. Organizacija britanskog turnira ponovo je pomerila Alkaraz na teren 1 u svom četvrtfinalnom meču sa Amerikancem Tomijem Polom.

Igrač iz El Palmara ima dve utakmice daleko od centra, kao i broj 1, Janik Grešnik. Jedini koji se ne pomera sa centra je Novak Đoković, koji traži još jedno čudo na terenu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.