„Ne možete mi ništa“: Novak Đoković poslao poruku svojim heklerima na Vimbldonu

"Ne možete mi ništa": Novak Đoković poslao poruku svojim heklerima na Vimbldonu

U intervjuu posle meča za vekove, 37-godišnjak je pretvorio Centralni teren u rvačku arenu.

👉 POGLEDAJTE: Kompletan intervju Novaka Đokovića na terenu ⤴️

Novak Đoković je oduvek imao odnos ljubavi i mržnje prema ljubiteljima tenisa, a ta dinamika se neće promeniti u skorije vreme, posle intervjua posle meča u ponedeljak na Vimbldonu.

Srbin je upravo savladao opasnog no. 15 nosioca Holgera Runea u tri ubedljiva, nedramatična seta. Međutim, Đoković je posle toga izneo dramu u prvi kada su ga pitali da li je publika „veoma u ovom meču“.

Kada je intervjuer na terenu konstatovao da Rune ima veliku podršku, Đoković, koji je smatrao da je meta Boos—reč koja pomalo liči na prezime Danca – nasrće na priliku kao kratak forhend.

Novak Đoković nije tiho ušao u londonsku noć, uprkos pobedi nad Holger runom u dva seta.

Novak Đoković nije tiho ušao u londonsku noć, uprkos pobedi nad Holger runom u dva seta.

„Svim navijačima koji su večeras poštovali i ostali ovde, veliko hvala od srca“, počeo je Đoković. „I svim onim ljudima koji su izabrali da ne poštuju igrače, u ovom slučaju ja, imam Dobro noću.“

Kamera se udaljila od Đokovića, proizvedenog možda zaprepašćenog nedostatkom pristojnosti na cenjenom Centralnom terenu. Ali, Đoković nije bio gotov.

„dobro noć, Goooooood noć!“, dodao je 37-godišnjak za naglašavanje. „Veoma laku noć. Da, da.“

Ako ste mislili da će izlazak iz Đokovićevog sistema vratiti red, razmislite još jednom. Intervjuer je izneo hipotezu da je masa „samo komentarisala Rune“ i da te nisu omalovažavali.“

„Bili su“, uzvratio je Đoković kao refleksnu odbojku. „Bili su. Bili su. Ja to ne prihvatam.“

U ovom trenutku, neki izviždani su se čuli sa tribina. Ali, kao i odlična rvačka peta, Đoković nije hteo da pusti tu temu.

„Znam da su navijali za Runea, ali to je izgovor da se i bu“, rekao je Đoković, pomalo uzbuđen. „Slušajte, na turneji sam više od 20 godina, verujte mi, znam sve trikove. Znam kako to funkcioniše.

„U redu je, u redu je, u redu je. Fokusiram se na ugledne ljude, koji imaju poštovanja, i plaćam kartu da dođu i gledaju večeras, i volim tenis i cenim trud koji igrači ulažu ovde.“

Pošto su se navijači oglasili kroz zatvorenu arenu, Đoković je imao još nešto da kaže pre nego što pokuša da okonča razmenu:

Igrao sam u mnogo neprijateljskijim sredinama, veruj mi. Ne smete da me pipnete.

Negde se Daniil Medvedev ponosno smeškao. Nik Kirgios je tvitovao sa smehom.

A možda je čak i Maksvel Džejkob Fridman, poznatiji kao MJF u „All Elite Wrestling“, aplaudirao Đokovićevom radu na mikrofonu. Kontroverzna MJF-ova uzrečica, uzgred?

Bolji sam od tebe, i ti to znaљ.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.