‘Samo nastavi da plivaš’: Ema Radukanu se odjavljuje posle završetka događaja na Vimbldonu

'Samo nastavi da plivaš': Ema Radukanu se odjavljuje posle završetka događaja na Vimbldonu

Britanac, koji će se sledeće nedelje vratiti u Top 100, obećao je da će ‘samo nastaviti da pliva’.

Većina ljudi je možda smatrala da je poraz Eme Radukanu na Centralnom terenu da kvalifikuje Lulu San u nedelju na Vimbldonu iznenađenje, s obzirom na to da je šampion US Opena 2021. ponovo u letnjoj travi i Sunovo relativno neiskustvo na najvećim pozornicama vrhunskog tenisa.

Međutim, Britanka je u ponedeljak servirala zdravu dozu perspektive u svojim prvim objavama na društvenim mrežama posle događaja koji je okončao njen boravak u All England klubu 2024. godine, zbog čega je stigla do četvrtog kola nekog Grend slema prvi put od pobede u Njujorku pre tri leta.

U ovo vreme prošle godine Radukanu se oporavljao od operacija i na zglobovima i na članku, a tek što je počeo ponovo da udara teniske loptice u vreme grend slema na travi. Ponovo je postavila ušivenu fotografiju sebe od tada, u bolničkom krevetu, a sada, nasmejana na terenu, u ponedeljak, bila je zahvalna – uprkos bilo kakvom razočaranju zbog poraza od 6-2, 5-7, 6-2 koji joj je takođe zadao još jedan strah od povrede kada se okliznula i pala na površinu travnatog terena početkom trećeg seta.

„Samo bacite pogled da vidite dokle ste došli“, napisala je ona. „(Sedam) meseci unazad od kada smo ponovo počeli da udaramo loptice, gradimo odavde.“

Raducanu je u ovom Instagram storiju gledao pozitivno.

Raducanu je u ovom Instagram storiju gledao pozitivno.

Pozivanje na čuvenu rečenicu o perserveranosti iz animiranog filma Pronalazeći Nemoa, Britanac, koji će se sledeće nedelje vratiti u Top 100, obećao je da će „samo nastaviti da pliva“.

Postovi su slični komentarima koje je Radukanu dala na konferenciji za novinare posle gubitka, gde je rekla da ovogodišnji događaj u Londonu samo „doliva ulje na vatru“.

Pročitajte još: Džudi Marej se našla na udaru kritika zbog posta na društvenim mrežama o tome da je Ema Radukanu na Vimbldonu pomešala dvostruko povlačenje

Pogledajte ovaj post na Instagramu

Post koji je podelila Ema. (@emmaraducanu)

„Pobedio sam dva Top 10 igrača u roku od dve nedelje, što je prilično velika stvar za mene, s obzirom da ceo US Open čak ni ja nisam igrao jednog igrača Iz Top 10. Mislim da moram da uzmem samopouzdanje od toga“, rekao je Radukanu.

„Pre šest meseci kada sam počinjao posle operacije, potpisao bih za četvrto kolo na Vimbldonu. Naravno da sam razoиaran. Naravno da ћelim viљe. Mislim da se sve deљava sa razlogom. To samo dolivi ulje na vatru i čini me još gladnijim.“

Pošto je izabrao da preskoči Olimpijske igre u Parizu, Radukanu će sledeći put biti u akciji na WTA 500 Mubadala Citi DC Openu koji počinje 29.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.