Đoković pobedio Runa i poslao poruku svojim kritičarima: „Onima koji me ne poštuju, laku noć“

Đoković pobedio Runa i poslao poruku svojim kritičarima: "Onima koji me ne poštuju, laku noć"

Srbin, uprkos tome što igra sa zupčanicima manje, prelazi preko Dane u 16. kolu

Novak Đoković on je najbolji igrač u istoriji tenisa za stvari poput onih koje radi u ovom izdanju Vimbldona. Srpkinja, koji je 5 juna podvrgnut operaciji mišićne suze u meniskusu desnog kolena, stajao je ovog ponedeljka u četvrtfinalu Vimbldona.

Poslednja žrtva bio mu je Holger Rune, 16 godina mlađi od njega, sa ocenom 6-3, 6-4 i 6-2. Ono što se činilo njegovim teškim mečom učinilo ga je najlakšim zbog sposobnosti da ustane svaki put kada padne.

Đoković stigao do Petnaesti put četvrtfinale Vimbldona, runda u kojoj čeka Australijanca Aleksa de Minaura, dželata Francuza Artura Filsa. Već ima 60 nastupa među prvih osam na ‘Grend slemovima’, još jedan rekord koji je nemoguće da buduće generacije preduzmu.

Dvadesetdempioni veliki šampion poslao je poruku onima koji su ga izviždali u nekim fazama meča: „Navijačima koji su bili puni poštovanja prema meni, laku noć, i onima koji nisu, laku noć“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.