Može li Daniil Medvedev da drži stvari blizu protiv Janika Grešnika na Vimbldonu?

POGLEDAJTE: Daniilu Medvedevu nije bilo u redu odežda Džona Mekinroa "ideja" u urnebesnom videu

Medvedev, koji radi zlobnog Mekinroa, mučio se sa Grešnikom. Da li bi stvari mogle da se promene u njihovom četvrtfinalu?

U utorak će svetski broj 1 Jannik Sinner tokom četvrtfinala Vimbldona 1 tokom četvrtfinala Vimbldona 1 1 1 1 skočiti sa Danilom Medvedevim. Biće to revanš finala Australijan opena 2024. godine, u kojem je Siner reli iz deficita u dva seta prisvojio prvi veliki turnir u karijeri. Grešnik je od tada igrao ogroman tenis, a teren je obrisao sa Medvedevim u Majamiju —6-1, 6-2, za svoju petu uzastopnu pobedu nad Rusom.

Na kraju krajeva, teško je reći da će ovaj meč biti sve samo ne pobeda za Italijana. Ali i dalje mi se sviđaju šanse Medvedeva da uzme bar jedan set, zbog čega igram „Over“ na setu ukupno.

Poslednji nastup Medvedeva protiv Grešnika bio je noćna mora, ali nema razloga da protiv njega ne nađe neki uspeh na travi. Realnost je da je zaista teško pobediti u dva seta protiv kompetentnog servera na ovim terenima. I dok je procenat zadrške Medvedeva u 2024. godini pao na 79,3 odsto, on je nesumnjivo igrač kojem se može poveriti lopta na njegovom reketu. Prošle sezone procenat zadršaka Medvedeva bio je 84,7 odsto. Godinu dana pre toga bio je u odnosu na 86,4 odsto. Rus možda nema popa kao neki od najboljih servera na planeti, ali je uvek sposoban da pogodi svoja mesta.

Takođe nije kao da je Grešnik do sada bio besprekoran u All England klubu. Imao je svoje trenutke briljantnosti, ali je i protivnicima dao neka otvaranja. Grešnik je ispustio set protiv Janika Hanfmana u prvom kolu, a isto je uradio i protiv Matea Beretinija u svom narednom meču. Takođe, dok je Grešnik dobio poslednja dva meča u dva seta, definitivno je dao šansu Benu Šeltonu. Pao je brejk protiv Šeltona u trećem setu, a suočio se i sa nekoliko set poena u tom meču. Ako Grešnik pruži Medvedevu slične prilike, Rus će na kraju iskoristiti.

Ovo će takođe biti veoma sveža verzija Medvedeva, s tim da se Grigor Dimitrov povukao protiv Rusa u prvom setu njihovog četvrtog kola. Zdravlje je na kraju ono što je sprečilo Rusa da osvoji još jednu Grend slem titulu u Melburnu. Takođe mislim da je Medvedev pronašao nešto što deluje protiv Grešnika u igranju tog meča umorno. Medvedev, koji je inače poznat po odbrambenim sposobnostima, morao je u taj meč da krene u ofanzivu kako bi rano pokušao da okonča poene. Na kraju mu je poneto pare i nije mogao više da pogubi, ali biće zanimljivo videti da li će doneti nešto od toga na ovo takmičenje.

Napadanje lopti rano u mitinzima i dolazak u mrežu, nešto više nego inače, može pomoći Medvedevu da ovde uvali nogu u vrata.

Izbor dana: Preko 3,5 setova (-167)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.