Pregled četvrtfinala Vimbldona: Grešnik protiv Medvedeva, Paolini protiv Navara, Alkaraz protiv Pol

Pregled četvrtfinala Vimbldona: Grešnik protiv Medvedeva, Paolini protiv Navara, Alkaraz protiv Pol

Pre svakog dana igre u All England Klubu, prekinućemo tri meča.

Janik Grešnik protiv Danila Medvedeva

„Mali detalji čine veliku razliku u tenisu“, rekao je Medvedev kada su ga pitali o nedavnom, prilično meteorskom usponu Na broj 1. „Igra bolje….Manje mu nedostaje… služi mnogo bolje.“

U Grešniиkoj sluиaju, izgleda da je tako jednostavno. Od prošle jeseni osvojio je više slobodnih poena svojim servisom i napravio manje neiznuđenih grešaka, a usledili su i bolji rezultati. Samo bih dodao da je pokazao i samopouzdanje i mentalne rezerve da ne popusti višim igračima – poput Novaka Đokovića i samog Medvedeva – u momentima kvačila velikih mečeva.

Više od bilo kog drugog igrača, Medvedev je snosio teret Sinerovog uzdizanja. Pre nego što su se sastali u Pekingu prošlog oktobra, bio je sa 6:0 protiv Italijana. Manje od godinu dana kasnije, ima 6-5. Poslednji od tih susreta bila je pobeda Grešnika 6-1, 6-2 za Grešnika u Indijan Velsu. Međutim, ofter četiri meča su bila tesna, posebno njihovo finale Australijan opena, gde se Grešnik vraća iz dva seta naniћe i osvaja svoju prvu veliku titulu.

Grešnik je pobedio u pet uzastopnih mečeva protiv Medvedeva, pošto je odustao od svojih prvih šest takmičenja u svojoj seriji.

Grešnik je pobedio u pet uzastopnih mečeva protiv Medvedeva, pošto je odustao od svojih prvih šest takmičenja u svojoj seriji.

Tog dana, Medvedev je iznenadio Grešnika ostavljajući svoj uobičajeni kavez, kontrapunkt osnovnom stilu iza sebe i iskačući na agresivan start. Da li će Medvedev u utorak pokušati nešto slično? Možda ima smisla na travi, ali klizava površina bi takođe mogla da oteža da se preuzme inicijativa na mitinzima daleko od većeg grešnika. Medvedev bi takođe mogao da pokuša da gađa Grešnirov forhend i natera ga da pogodi što je više moguće; Grešnik je izgubio osećaj sa te strane na period protiv Bena Šeltona.

Prošle godine na Vimbldonu, Medvedev nije imao odgovore za još jedan njegov nemezis, Alkaraz. Ovog puta, ako sve propadne, nada se da će biti inspirisan brojem pored Grešnika.

„Mislim da, ako se ne varam, obično igram bolje protiv No. 1 na svetu od možda nekih drugih momaka“, rekao je Medvedev. „Da vidimo da li će mi pomoći protiv Janika.“ Pobednik: Grešnik

Može li Paolini da zabeleži prvu pobedu nad Navarom iz četiri pokušaja?

Može li Paolini da zabeleži prvu pobedu nad Navarom iz četiri pokušaja?

Jasmin Paolini protiv Eme Navaro

Nakon što je u nedelju pobedila Koko Gauf, Navaro je rekla okupljenima na Centralnom terenu, na njihovo odobrenje, da je arena sada njeno omiljeno mesto za igru na svetu. Srećom po nju, u utorak će se ponovo vratiti tamo gde će se suočiti sa Paolinija u svom prvom Grend slem četvrtfinalu

Amerikanka koja se brzo uzdiže takođe bi mogla da smatra da je srećna što se suočava sa ovim protivnikom. Navaro je sa 3:0 protiv Paolinija. Sva tri meča odigrana su u toku prošle godine, sva tri su bila na tvrdim terenima, a u dve je Navaro pobegao sa finalnom setom i pobedio sa 6:0.

„Ema, ona igra tenis na poseban način“, kaže Paolini. „Ona ima tako brzu ruku. Sviрa mi se kako igra tenis. Biće teško.“

Paolini voli da gleda Navara, ali oиigledno ne voli da je izigrava. Italijan pogađa jako, a Navaro je dobar u upijanju tempa i preusmeravanju na iznenađujuće načine. Paolini je takođe redak protivnik na ovom nivou koji nema fizičku prednost u odnosu na Amerikanca.

Ali isto može da se kaže i za Italijana od 1,5 metra. Takođe neće morati da se suoči sa nekim ko može da je savlada. Imaće vremena da puca, uključujući i njen prvotimca. Pretpostavljam da neće propustiti ni približno toliko kao Gauf protiv Navara u prošlom kolu. Pobednik: Paolini

Alkaraz i Pol se sastaju po prvi put daleko od tvrdih terena.

Alkaraz i Pol se sastaju po prvi put daleko od tvrdih terena.

Karlos Alkaraz protiv Tomija Pola

Mnogi igrači pričaju o tome koliko vole da gledaju Alkaraz. Pol je u nedelju otišao korak dalje i pričao o tome kako je uzbudljivo suočiti se i sa njim.

„Iskreno, zabavno je igrati protiv“, rekao je Amerikanac o Alkarazovog „ultraagresivnog“ stila. „Stvarno sam uzbuđen zbog meča.“

Pomaže to što se Pol i u prošlosti iznenađujuće dobro poklopio sa Alkarazom. Protiv njega je 2:2, a tri od tih susreta su prošla tri seta. Pol je jedan od retkih igrača koji može da ostane sa Alkarazom atletski – njegova brzina, njegova eksplozivnost i, na pravi dan, njegovo šutiranje je predaleko ispod nivoa Španca. Kada su se sreli dva puta na tvrdim terenima prošlog leta, Alkaraz nije mogao da se probije iz baselin onako kako radi protiv većine protivnika.

To je važilo za njega protiv još jednog Amerikanca na ovom događaju, Frances Tiafoe, i videli smo koliko je Alkaraz bio blizu poraza tog dana, pre nego što je konačno prevladao u pet. Alkaraz je takođe imao svoje padove i padove protiv još jednog agresivnog udarača, Ugoa Humberta, u svom poslednjem kolu. Da li treba da nastupi na čistijem nastupu, ili će se vrhovi i doline nastaviti? Ako zaosta, možda mu neće biti lako da ga uključi i ostavi Pola u prašini na travi.

Ovo je meč koji je 27-godišnji Pol čekao da zaigra, a američki navijači su čekali da ga vide kako igra, tokom cele karijere. Ali nisam siguran da je spreman da pobedi. Pobednik: Alkaraz

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.