Alehandro Davidovič je izašao sa Pariskih igara i njegovo mesto zauzeće Žaume Munar

Alehandro Davidovič je izašao sa Pariskih igara i njegovo mesto zauzeće Žaume Munar

Nizak bol u leđima primorava rodom iz Malage da odustane od učešća na olimpijskom turniru

DaLejandro Davidovič saopštio je u ponedeljak da neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine zbog niskih bolova u leđima koji su ga već sprečili da igra turnir na Vimbldonu. Njegovo mesto zauzeće Žaume Munar, koji se pojavio kao alternativa na listi stavki.

Rodom iz Malage objasnio je da mu je njegov tim fizioterapeuta preporučio da se ne suočava sa radikalnom promenom površine sa kojom bi bio u obavezi da se suoči ako učestvuje na olimpijskoj manifestaciji u Parizu, koja će se igrati na šljaci.

A to je da samo nedelju dana kasnije mora da otputuje u Kanadu kako bi odbranio 360 postignutih bodova prošle godine svojom polufinalističkom pozicijom na tvrdom terenu ATP Mastersa 1000 u Torontu.

Debi igara

Žaume Munar će zauzimati mesto koje je Oslobodio Davidović zahvaljujući svojoj svetskoj rang listi 10. juna (br. 60), datumu koji je označio rez za listu kvalifikacija. Majorkan bi tada direktno pristupio, osim ako Španija već nije imala maksimalno četiri mesta zauzeta.

Dvadesetsedmogodisnji teniser iz Santanija debitovaće na Olimpijskim igrama posle prve polovine sezone u kojoj je igrao finale ATP Čelendžera u Aix-en-Provenceu, pored plasmana u četvrtfinale ATP 250 u Kordobi i Santjagu de Čileu.

Promena Munara za Davidovika dolazi samo dan nakon što je Pablo Karenjo takođe najavio povlačenje iz individualnog žreba olimpijskog turnira, čije će mesto zauzimati Pedro Martínez Portero.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.