Fric potpisuje jedanaesti povratak na Vimbldonu i obara dirnutog Zvereva

Fric potpisuje jedanaesti povratak na Vimbldonu i obara dirnutog Zvereva

Turnir ima 11 mečeva u kojima se pobednik vratio iz dva seta manje

LOvo izdanje Vimbldona pamtiće kao jedno od velikih povrataka. Taylor Fritz, trinaesti nosilac na žrebu, poslednji je uspeo da povrati prednost od dva seta u ponedeljak protiv Aleksandra Zvereva.

Nemac je, posle pogotka u prva dva seta, imao je fizički pad, kao posledica problema sa kolenom, što ga je koštalo meča, rezultatom 4-6, 6-7(4), 6-4, 7-6(3) i 6-3, za 3 sata i 29 minuta.

Sada ima 11 duela u osam dana u kojima je pobednik uspeo da se vrati i postigne gol u poslednja tri seta. To je rekordan broj u istoriji ‘majora’ bilja.

Ovo su mečevi u kojima je tako nepovoljan rezultat na Vimbldonu 2024. preokrenut: Heris do Mišelsena, Tijafo za Arnaldi, Tompson za Kotov, Bublik za Menšik, Mačak za Gofin, Safiullin do Cerundola, Kokinakis do Auger-Aliassime, Sejbot Vajld do Juba, Dimitrov

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.