Elina Svitolina se osvrće na dramu Ukrajine: Crni krep zbog najnovijih napada Rusije

Elina Svitolina se osvrće na dramu Ukrajine: Crni krep zbog najnovijih napada Rusije

Ukrajinka ponovila polufinale Vimbldona i uzbuđena je zbog situacije kroz koju prolazi njena zemlja

Elina Svitolina je ukrajinska teniserka koja je najviše javno izrazila žaljenje zbog rata u svojoj zemlji. Teniserka iz Odese bila je emotivna danas pošto je ponovila svoje prisustvo u polufinalu Vimbldona.

Uzbuđenje nije bilo toliko zbog pobede protiv Kineza Ksiju Vanga, 6-2 i 6-1, ali i zbog poslednjeg napada Rusije na nekoliko ukrajinskih gradova, uključujući glavni grad Kijev, i u kojem je, kako se procenjuje, poginulo oko 60 ljudi, od kojih su neka deca u dečjoj bolnici.

Zato je Svitolina nosila crnu palačinku na grudima. „Izlazak na teren je za mene komplikovan u ovom trenutku“, rekao je on na kraju. Sudbina je želela da njegov protivnik u penal rundi budeElena Rajbakina, rođena u Rusiji, koja igra sa kazahstanskim pasošem.

Elina je bila najkritičnija protiv ruske i beloruske teniserke sa kojom deli svlačionicu i ne rukuje se sa mrežom na kraju svojih mečeva. „Ako podrže vojnu agresiju žele našu smrt„, kaže on.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.