Lorenco Musetti nastavlja da cveta na travi sa prvim velikim četvrtfinalom na Vimbldonu

Lorenco Musetti nastavlja da cveta na travi sa prvim velikim četvrtfinalom na Vimbldonu

Ovaj 22-godišnjak zaustavio je u ponedeljak srećnog gubitnika Đovanija Mpetšija Perikarda u četiri seta.

Pre nešto više od tri godine, Lorenco Musetti je u 16. kolu rolan Garosa na svom Grend slem debiju u glavnom žrebu – u jednom trenutku čak vodio Novaka Đokovića sa dva seta.

Ovaj 22-godišnjak je u ponedeljak otišao korak dalje preko Engleskog kanala. Nastavljajući da cveta na travnatim terenima, Musetti je stigao do svog prvog velikog četvrtfinala na Vimbldonu okončavši trku srećnog gubitnika Đovanija Mpetšija Perikarda, 4-6, 6-3, 6-3, 6-2.

„Mislim da ste videli na terenu kako sam se osećao posle finiša meča“, izrazio je Musetije novinarima.

FLEŠBEK: Musetti stigao do finala u Kraljičinom klubu ⤵️

Pošto je ispustio servis sredinom prvog seta, nosilac broj 25 se do kraja nije suočio sa još jednim brejk poenom. Musetti je bio neverovatno čist sa zemlje, generišući samo osam neiznuđenih grešaka da bi išao sa 23 pobednika.

Posle dva sata i tri minuta na terenu Br.2, Italijan je drugi put na površini ove sezone dokrajčio Mpetšija Periarda. On je pao na zemlju u čistom ushićenju nakon što se pridružio zemljaku Janiku Grešniku u poslednjih osam.

„Trener mi je pre utakmice rekao: ‘Da bi ga slomio moraš da budeš Love-40, a ne 30-40, jer će verovatno uraditi keca ili pobednika prvog servisa’. Bio je u pravu“, rekao je Musetti.

„Kada sam imao priliku u brejk poenima koje sam imao tokom meča, i utakmicama u kojima sam ga slomio, uvek sam bio, kao, dva poena unapred“.

Musetti je pet puta slomio Francuza u poslednja tri seta takmičenja.

Musetti je pet puta slomio Francuza u poslednja tri seta takmičenja.

Pre ove godine, Musetti je imao 6-7 u mečevima na turneji na travi. Od tada je napravio 11 pobeda na tri turnira, nadovezujući se na polufinalni rezultat u Štutgartu, uz drugoplasirani tim londonske kraljice.

Za plasman u finalnu četvorku Šampionata, rodom iz Karare čeka pobednika finalistu Rolan Garosa Aleksandra Zvereva ili Tejlora Frica, koji je na nizu od sedam mečeva posle trijumfa u Istbornu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.