Medison Kiz se prijavljuje posle srceparajućeg vimbldonskog penzionisanja zbog povrede skočnog zgloba

Medison Kiz se prijavljuje posle srceparajućeg vimbldonskog penzionisanja zbog povrede skočnog zgloba

Nekadašnji svetski broj 7 ažurirao je navijače zbog povrede koja ju je primorala da se povuče iz četvrtog kola All England Club susreta sa Jasminom Paolini u nedelju.

Medison Kiz se u ponedeljak prijavila na društvenim mrežama kako bi ažurirala fanove posle srceparajućeg izlaska na Vimbldon pre 24 sata.

„Pa… Završetak jučerašnjeg meča je verovatno bio jedan od mojih najtežih momenata ikada na terenu“, napisala je Kiz, koja se povukla sa 5:5 u trećem setu svog četvrtog kola protiv Jasmine Paolini, pošto je servirala za meč sa 5:2.

Dva puta četvrtfinalista u All England klubu, Kiz je gledao u finoj formi uprkos tome što je ispustio prvi set do Paolinija, koji je prošlog meseca bio drugoplasirani na Rolan Garosu. Posle osvajanja drugog seta u taj-brejku, Amerikanka je izgleda uštinula levu nogu posle nezgodnog sletanja na forhend promašaj. Uprkos tome što je dve utakmice kasnije uzeo medicinski tajm aut, Kiz je nastavio da se muči i u suzama napustio teren br. 1.

„Nažalost tokom meča sam povredio zakucavanje. Uskoro ću dobiti magnetnu rezonancu da vidim šta se tačno desilo i koja je težina povrede.

„Imam mnogo pomešanih emocija da se moj Vimbldon ovako završio i da zaista cenim sve lepe poruke koje sam dobio. Vreme je da odemo kući i osmotimo se.“

Kiz je poslednjih 12 meseci uživao u povratku u formu na glavnoj sceni, skoro se plasirao na US Open prošlog leta i postavio snažne rezultate na šljaci, stigavši do polufinala Mutua Madrid Opena u maju.

Dvadesetdevetogodišnjak nije planirao da učestvuje na Letnjim olimpijskim igrama u Parizu, a sigurno će imati za cilj da se vrati u akciju na vreme za ljuljašku na US Openu kasnije ovog leta.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.