Lulu San, teniserka koja je igrala za Švajcarsku i zaklela se na vernost Novom Zelandu, gleda snimke Federera…

Lulu San, teniserka koja je igrala za Švajcarsku i zaklela se na vernost Novom Zelandu, gleda snimke Federera...

Prešao je sa čuvanja eliminacionog boda u kvalifikacijama do četvrtfinala Vimbldona

LVeliko iznenađenje ovog izdanja Vimbldona ima svoje ime. Ovo je Lulu Sun, WTA 123, dolazi iz kvalifikacionih i koji se prvi put u karijeri ušunjao u četvrtfinale turnira i Grend slem.

U stvari teniser iz Te Anau (Novi Zeland) prošle nedelje na terenima All England kluba debitovao je u svojoj pobedničkoj loži na velikim reket fazama.

Nikada igrač iz njene zemlje nije stigao do sada na travnatom terenu. Sun je predstavljala Švajcarsku dok se ponovo nije zaklela na vernost svojoj domovini nakon podrške koju je osetila od okupljenih prošlog januara na WTA u Oklandu.

Nije bila laka odluka da moram da biram, ali polaram od osnova da će sve zemlje u kojima sam živeo uvek biti sa mnom„, objašnjava Sun, koji se ukršta putevima u penal rundi sa Hrvaticom Donom Vekić.

Lulu, koja priznaje da je videla video snimke kako su Rodžer Federer, Štefi Graf i Martina Navratilova igrale na londonskoj travi, popeće se na najmanje 70 pozicija kada se plasman ažurira sledećeg ponedeljka, 15. jula. Njihov trener je Slovak Vladimir Platenik, koji je nekada bio trener Belinda Benčić, Darija Kasatkina, Ajla Tomljanović i Dominika Cibulkova.

Za Platenik je postavio svoju bazu za trening između Majamija i Slovačke.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.