Citat dana: Posle izlaska na Vimbldon, Koko Gauf kaže „moj um je na Olimpijadi“

Citat dana: Posle izlaska na Vimbldon, Koko Gauf kaže "moj um je na Olimpijadi"

Dok se fokus Amerikanke prebacuje na dubl, Gauf je rešena da se najviše posveti terenu sa Džesikom Pegulom.

Vreme je za mentalno resetovanje, kaže Koko Gauf, koja se u nedelju srušila sa Vimbldona u četvrtom kolu i već se usredsredila na predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Seme br. 2, Gauf je bio među favoritima pre turnira, ali je naleteo na odlučnu Emu Navaro i postao poslednja žrtva uznemirene bube – dan posle sveta Br. 1 Iga Swiatek se takođe povukao.

Pročitajte još: Ema Navaro šokirala Koko Gauf u vimbldonskom omamljivaču, stigla do prvog Slem četvrtfinala

Br. 19 nosilac Navaro, koja je takođe izbacila Naomi Osaku u drugoj rundi, ispustila je samo jedan set sve dve nedelje i nastavila da pari protiv Gaufa pošto je zabeležila pobedu od 6-4, 6-3 na Centralnom terenu.

Posle meča, Gauf je izbegla potrebu da katastrofira svoj poraz od nižeg nosioca – posebno brzopoteznog Navara – i pohvalio ljubitelje tenisa zato što su bili „pomalo nepoštovani“ što ne cene dubinu takmičenja na WTA Turu.

„Video sam i odigrao toliko Slemova gde svako može da pobedi. Seme je samo broj“, rekla je Gauf posle izlaska iz četvrte runde.

„Video sam i odigrao toliko Slemova gde svako može da pobedi. Seme je samo broj“, rekao je Gauf na konferenciji za novinare posle meča.

„To ne znači da ne možete da izgubite. Videli smo mnogo semenki kako ispadnu. Videli smo kako branilac titule ispaše…

„Posebno na mojoj strani žreba, iako igrači možda nisu toliko poznati, ali su tako talentovani. Mislim da je to nešto što ljude, ljubitelje igre, pomalo omalovažava (otprilike) kada su u pitanju drugi igrači na turneji“.

Ipak, nije baš na sledećem turniru za Gaufa, ili bar ne još uvek. Amerikanka je još uvek živa u singlu, u partnerstvu sa Džesikom Pegulom – i rešena je da se najviše vremena naudi na terenu.

Navaro se popravila na 1-1 u odnosu na Gaufa, pošto je ranije ove godine izgubila 6-3, 6-1 u Oklandu.

Navaro se popravila na 1-1 u odnosu na Gaufa, pošto je ranije ove godine izgubila 6-3, 6-1 u Oklandu.

P: Sutra imate dvojnika. Koji je vaš proces u smislu da se osovite na ono što nije prošlo onako kako ste želeli da prođe, prelamanje (poraz u singlu)?

Mislim, iskreno, moj um je na Olimpijadi. Pogotovo u dublu, rekao bih da gledam Olimpijadu. Gledam nas kao tim i kako možemo da se popravimo da budemo dobar kandidat za medalju na Olimpijadi jer nismo toliko igrali ove godine.

Ipak ću pogledati ovaj meč. Moram da gledam na to ako želim da se popravim ne samo za Olimpijadu već i za ostatak sezone i sezone šire. Mislim da ga možda neću gledati dok se turnir ne završi samo zbog uma.

Ali definitivno bih rekao da moram da učim od danas jer to neće biti prvi ili poslednji put da igrač odigra odličan meč protiv mene, i moram da shvatim kada se ti trenuci dešavaju kako da podignem svoj nivo.

Seme br. 11 Gauf i Pegula će se vratiti u akciju u ponedeljak, koja bi trebalo da se suoči sa semenom br. 5 Jasmin Paolini i Sarom Errani iz Italije na Terenu 3.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.