Roberto Bautista oseća umor protiv Pola, Alkarazovog rivala u četvrtfinalu Vimbldona

Roberto Bautista oseća umor protiv Pola, Alkarazovog rivala u četvrtfinalu Vimbldona

Amerikanac stiže na takmičenje kao šampion Kraljičinog opena 500

Roberto Bautista pao je ove nedelje u 16 rundi Wimnbledona sa čizmama. Tridesetšestogodišnjak iz Kastelona primetio je umor akumuliran u prethodnim rundama protiv Tomija Pola, koji ove sezone levitira na travi i koji je ubrzao jer je sunčeva svetlost izlazila u britanskoj prestonici. Suspenzija bi ga naterala da sutra ponovo zaigra.

Pol pobednik 6-2, 7-6(3) i 6-2, pobedio je u devet utakmica na londonskom terenu, nije uzalud krunisan na prestižnom Kraljičinom turniru, preuzima od Karlosa Alkaraza, upravo njegov protivnik u utorak za plasman u polufinale Vimbldona.

Pol i Čarli Braun Ukrstili su im se putevi u četiri navrata, nerešeno 2:2 u prethodnim. Bautista napušta London sa urađenim domaćim zadacima. Počeo je turnir daleko od ‘top 100’ i završio ga u prvih 70, što mu garantuje tiket za naredni US Open.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.