Ema Radukanu ostavlja Mareja nasukanog i dan kasnije gubi od nepoznatog Sunca

Ema Radukanu ostavlja Mareja nasukanog i dan kasnije gubi od nepoznatog Sunca

Britanski tenis doživeo neuspeh još godinu dana bez predstavnika u četvrtfinalu u muškoj i ženskoj kategoriji

IBritanski tenis ponovo je brodolom na travi Vimbldona, svog benčmark turnira. U žrebu neće biti lokalnih tenisera druge nedelje takmičenja posle poraza Ema Raducanu od ruke nepoznatog Lulu Sun-a, 6-2, 5-7 i 6-2.

Raducanu je bio u oko uragana navijača i lokalnih medija nakon što je ostavio Endija Mareja nasukanog u subotu u mešovitom događaju.

Dan kasnije odustao je u centru All England Kluba protiv 123. na svetu i ko je osvojio tiket u kvalifikacionoj fazi. Igračica sa Novog Zelanda već je sedam puta pobedila na velikoj travi i za plasman u polufinale sastaće se sa Hrvaticom Donom Vekić, dželatom Paule Badose.

Sun je drugi najniže rangirani igrač u prvih osam na Vimbldonu u poslednjih 15 izdanja. Nju nadmašuje samo Serena Vilijams, 181. u 2018. godini kada se vratila posle majčinstva.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.