Pedro Martínez menja Karenja u singlu u žrebu igara, ali ostaje u dublu

Pedro Martínez menja Karenja u singlu u žrebu igara, ali ostaje u dublu

Valensija, 49 na svetskoj rang listi, učestvovaće na svojim prvim Olimpijskim igrama

Pablo Karenjo se povukao iz individualnog remija na Olimpijskim igrama u Parizu 2024 godine i njegovo mesto će zauzimati Pedro Martínez Portero što je ove nedelje potvrdila Međunarodna teniska federacija (ITF). Asturijan ostaje u konkurenciji Duplo, gde će se upariti sa Marcel Granollers po planu.

Tridesetdvogodišnji teniser, osvajač bronzane medalje u Tokiju 2021, ostvario je svoje mesto za Igre kroz svoje Zaštićeno rangiranje nakon povratka takmičenju u posle sedam meseci provedenih na terenu zbog operacije leđa.

Carreño se povukao sa Vimbldona pre samo nedelju dana zbogmišićna suza od jednog centimetra u zavisniku njegove desne noge, povredu koja ga je navela da odluči da ograniči svoje učešće na Igrama u dublu.

Pedro Martínez, osmi teniser u ‘Armadi’

Njegovo uklanjanje sa liste stavki za pojedinačno crtanje omogućava ulazak 27-godišnjeg Valensijana Pedra Martíneza Portera, koji je okupirao Br. 47 na svetskoj rang listi 10. juna, datum kada su određene kvalifikacije za Olimpijske igre.

Valensijski teniser će debitovati na olimpijskom takmičenju posle odličnog početka sezone što mu je omogućilo da se vrati u Top 50. Pobednik ATP čelendžera Đirona, takođe je bio finalista ATP 250 u Eštorilu i još dva čelendžera na Tenerifama i Bordou.

Takođe je ostao na pragu finala na ATP 250 u Santjagu de Čileu i bio četvrtfinalista u Bukureštu. U Vimbldon je u prvom kolu eliminisao Amerikanac Tomi Pol u četiri seta.

Svojim prisustvom ‘Armada’ će otputovati u Pariz sa osam tenisera na svom spisku. U pojedinačnim tabelama će biti Karlos Alkaraz, Rafael Nadal (sa zaštićenim rangiranjem), Alehandro Davidovič, Pedro Martínez, Sara Sorribes i Cristina Bucsa.

U konkurenciji Duplo Parovi formirani od strane Karlos Alkaraz i Rafael Nadal, Pablo Carreño sa Marcelom GranollersomI Sara Sorribes sa Cristinom Bucsa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.