Paula Badosa je nadomak četvrtfinala Vimbldona

Paula Badosa je nadomak četvrtfinala Vimbldona

Katalonac izgubio od Hrvata Done Vekić u tri seta u meču koji je obeležila tri prekida zbog kiše

PBadosa je vimbldon počeo kao 93. na svetu i odlazi više, 63. Sve zahvaljujući 16. kolu turnira. Katalonac je, međutim, ove nedelje ostavljen na kapiji četvrtfinala, njen plafon na ‘Grend slemu’ koji datira još od Rolan Garosa, 2021. godine.

Badosa je izgubio od Done Vekić 6-2, 1-6, 6-4 i propušta veliku priliku jer je ščezla prijateljski deo žreba sa pobednikom duela između Ema Raducanu i Lulu Su u poslednjoj rundi.

Učenica Pol Toleda se odrekla drugog servisa i videla kako je njen protivnik pogodio rezultat do povoljnih 3-1. Katalonac je imao prilike da izjednači u tri, ali su joj pobegli. Tamo je izgubio voz prvog seta jer je Vekić ostvario drugi brejk.

Dva sata čekanja kao posledica kiše nisu se dobro sloћili sa Paulom. Duel, zakazan na terenu 2, bez krova, suspendovan je na 5-2 i 30-0 za Hrvata. Voda je stalno padala u londonsko nebo.

Hrvat je bio bolji i manje je promašio. Badosina reakcija nije dugo dolazila i ona bi potpisala žreb odustajanjem od jedne utakmice. Ishod je otišao na vrućinu taj-brejka. Još jedna suspenzija zbog kiše.

Vekić je poveo sa 2:0, ali to ništa nije značilo.

Na 4-3 tečni element se pojavio po treći put. Dona je bolje izdržala pritisak.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.