Koliko zaista trenutno razdvaja Holgera Runea i Novaka Đokovića?

Novak Đoković podelio ono što je oduvek voleo kod Holger Runea uoči bitke na Vimbldonu

Sedmostruki šampion je dobio slabije protivnike uprkos nekoj klimavoj igri. To možda neće uspeti protiv jednog od najtalentovanijih igrača na turneji.

Novaka Đokovića su u poslednja dva meča na Vimbldonu testirali Džejkob Strahnli i Aleksej Popirin. Sada će se 24-godišnji Grend slem šampion suočiti sa uber talentovanim Holger Runeom u 16. kolu. Ovo će im biti šesti susret, sa Runom i to je bila veoma takmičarska serija glavom: Rune je 2:3 protiv Đokovića, a Srbin nikada nije pobedio Dane u dva seta. I sviрaju mi se љanse da i ovo ostane blizu. Ne podržavam samo Runea da pokrije širenje igre; Takođe mislim da je vredan posipanje novcem.

Kroz tri meča Đokoviću nije vidno smetalo hirurški popravljeno koleno (pre samo tri nedelje). Međutim, dosta je ličio na igrača koji je bio pre povrede. Pre dolaska u London, Đoković je imao 18-8 u sezoni. Čak i sa svoje tri pobede na Vimbldonu, njegov rekord od 21-8 je njegov najniži procenat pobeda (72,4%) u sezoni od 2006. Procenat zadršaka Đokovića takođe je u padu na 82,7 odsto, što je najniže od 2010. Jednostavno, ne prolazi kroz servis igre tako lako kao nekada. Kada to kombinujete sa njegovim blagim padom osnovne linije, nije teško shvatiti zašto je više pobeđen nego ikad.

Đoković je imao sreće što je do ovog trenutka odigrao neku slabu konkurenciju – čak je i njegov C+ gem bio dovoljan da se probije. Ali to neće proći protiv Runea, koji ima veliki servis, može da pogodi svaki pogodak u knjizi sa osnovne linije, i ima vrhunsko poverenje u njegove sposobnosti. Rune je jedan od retkih igrača u tenisu koji koči teren sa Đokovićem i oseća se kao da je bolji igrač.

Rune je takođe uradio dobar posao pobeđujući tvrdnje o „lošoj kondiciji“. Prošlo je dosta vremena otkako ga je telo potpuno izneverilo na Jednom Grend slemu. Rune je u trećem kolu odigrao fizički meč u pet sena protiv Kventina Hejlisa, a svoj najbolji tenis odigrao je u petom setu. Sve dok se ne raspadne ovde, stvarno mi se sviрa njegova љansa da unovиi.

Sve u svemu, samo nisam siguran da trenutno ima mnogo toga što razdvaja ova dva igrača. Dakle, uzimam igre i takođe stavljam nešto na Runea da pobedi. Ovaj meč bi mogao da posluži kao veliki prodor Dana.

Pick of the Day: Rune +4.5 Games (-115) & Rune ML (+250 – sprinkle)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.