Jasmin Paolini pobedila Medison Kiz na Vimbldonu na veoma uznemirujući način

Jasmin Paolini pobedila Medison Kiz na Vimbldonu na veoma uznemirujući način

Amerikanka je vodila u trećem setu svog četvrtog kola sa 5:2, pre nego što je povreda ustuknula u suzama i penziji.

VIMBLDON – Uobičajena aktivnost za one koji posećuju London je da se zaloče u pozorišni kvart i zauzmu predstavu. Ali ako žele dramski pozorišni ljudi, trebalo bi da se upute u jugozapadni deo grada, posebno ovog nedeljnog popodneva, na izuzetno testevan meč između sedmog nosioca Jasmine Paolini i 12Th– Seme Medison Kiz.

Spojler zavere ovde je da se ova tuča na terenu br. 1 završila na način koji nije mogao a da ne natera jednog da sažaljeva oba igrača. Pošto je Paolini servirao na 5-5, 15-sve u trećem setu, Kiz je hramao napred u penziji zbog povrede leve noge koja se ranije pojavila.

Kiz je dva puta servirao za meč. Prva prilika je došla sa 5:2. Služeći u 30-oj i ponovo na dvojednoj, Kiz nije uspeo da zatvori istrajnog Paolinija. Poslednji poen na toj utakmici je bio kada je prvi put isplivala Kizova povreda. Nakon što je promašila unutrašnji forhend, savijala je levu nogu. Ovo je u početku izgledalo blago.

Kiz je uzeo medicinski tajmaut, ali stvari bi samo postale strašnije.

Kiz je uzeo medicinski tajmaut, ali stvari bi samo postale strašnije.

Međutim, posle Paolinija, Kiz je preduzela redak korak pozivajući trenera i čak napustivši teren pre drugog pokušaja da zatvori stvari. Po povratku, Kiz je nosila traku na levoj butini, a u tom trenutku povreda je počela da deluje daleko ozbiljnije.

Na prvom poenu utakmice 5:4, Kiz je pokušao da se izvuče iz mitinga drop šotima. Paolini je osvojio taj poen. Još važnije, pošto Kiz nije mogla da odgurne levu nogu, njen drugi servis je postao senka samog sebe. Sa 15-30, drugi servis je otkucao samo 76 MPH, a zatim još jedan na 74 MPH, a onda, na 30-40, duplu grešku.

Iako je Kiz osvojio prvi poen na 5-5 utakmica ljubaznošću pametnog drop-lob sekvence, as Paolinija sa 0-15 se pokazao ubedljivim. Posle dva sata i 23 minuta, Paolini se plasirala u svoje drugo uzastopno Grend slem četvrtfinale, 6-3, 6-7 (6), 5-5, 15-sve, u penziju.

Kiz nije mogla da sakrije emocije pošto je meč došao do neizbežnog zaključka.

Kiz nije mogla da sakrije emocije pošto je meč došao do neizbežnog zaključka.

Ali nemojte misliti da je drama bila ograničena samo na te završne faze.

„To je bio rolerkoster“, rekla je Paolini u razgovoru posle meča na terenu.

Rano je Italijan temeljno diktirao tempo skoro svakog mitinga, što je zahtevalo samo 16 minuta da povede sa 4:0 u prvom setu i ubrzo ga uhvati, 6:3. Više puta je Kiz poređao bekhende u mrežu i pokazao se nesposobnim da diktira mnogo toga naspram preduzimljivog i pažljivog Paolinija, drugoplasiranog sa Rolan Garosa. Kada je Paolini slomio Kiz za početak drugog seta, sve je izgledalo na kursu.

Onda je usledio preokret. Kiz je poиela da pronalazi domet. Ovo je bio Kiz u njenom najboljem izdanju, gušenje dubine, tempa i preciznosti koje su videle njenu trku kroz pet uzastopnih gemova i pojavile se na putu da brzo odu u treći set.

Ne baš. Servirala je na 5-1, 40-15, Kiz je duplom greškom izgubila poen u drugom setu zbog oštrog voleja Paolinija, a potom je predala svoj servis. Sada je paolini bio na redu za okupljanje.

Otišla je, ubrzo uveče na setu u 5-sve. Ubrzo je usledio taj-brejk i najkvalitetniji tenis na meču, svaki igrač je podizao njen nivo snage i kretanja. Pošto je Paolini servirala na 6-7, Kiz je improvizovala svoj put do pariteta, ljubaznošću uzvišenog bekhend polu-voleja koji je postavio pobednika bekhend voleja koji je zatvorio reli.

Avaj, tada nije bilo nagoveštaja kako će se jednostavna priča o konfliktu na kraju završiti tragedijom. Za razliku od onoga što se dešava u londonskom pozorišnom kvartu, teniski mečevi su nepisani.

Ostanite uz nas za dalja ažuriranja sa Vimbldona.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.