Karlos Alkaraz rešio Ugo Humberta, ušao u četvrtfinale Vimbldona

Karlos Alkaraz rešio Ugo Humberta, ušao u četvrtfinale Vimbldona

Branilac titule produžio je svoj Grend slem pobednički niz na 11 u nizu uprkos tome što je ispustio set velikom Francuzu ispod krova Centralnog terena.

Karlos Alkaraz je pogađao sve prave note u četvrtom kolu svoje odbrane titule na Vimbldonu, rešavajući manji akord trećeg seta kako bi odigrao honorarni pijanista Ugo Humbert, 6-3, 6-4, 1-6, 7-5.

Nosilac broj 3 je dobio 11. uzastopni meč, kako na Mejdžoru, tako i u All England klubu, na kraju rešavajući nosioca br. 16 za dva sata i 58 minuta ispod krova Centralnog terena.

Aktuelni šampion Rolan Garosa izlazio je iz susreta trećeg kola Titanika sa dobrim prijateljem Frensisom Tijafoom, koji je vodio sa dva seta u jedan i stajao na samo šest poena od pobede pre nego što je Alkaraz urlao nazad u pet. Noseći taj momentum u drugoj nedelji, 21-godišnjak je počeo snažno u prvom susretu sa Humbertom, dva puta je prelomio da uzme uvodni set i servira za vođstvo od dva seta sa kasnim brejkom u drugom.

U grend slem četvrto kolo prvi put od 2019. godine (takođe na Vimbldonu), Humbert, koji je u aprilu zaradio visok plasman u karijeri broj 14, krenuo je da radi na impresivnom povratku, blickajući Alkaraz u trećem setu iza tri brejka i samo dve neiznuđene greške.

Alkaraz je plovio kroz četiri nezgodna seta da reši Humberta pod krovom Centralnog terena.

Alkaraz je plovio kroz četiri nezgodna seta da reši Humberta pod krovom Centralnog terena.

Čini se da je Alkaraz imao meč ponovo u svojim uslovima kada je ubedeo prvi brejk četvrtog i poveo sa 3:1, ali je 26-godišnji Humbert uzvratio, osvojivši tri uzastopna gema i preteći da forsira peti set.

Kopajući iz deficita od 0-40 koji bi Humbertu uručio šansu da servira za set, Alkaraz se držao dok je Humbert grešio sa bekhend strane i posle serviranja za ostanak u setu preokrenuo situaciju na muzički nastrojenog Francuza, dajući sebi šansu da servira za meč.

Iako je Humbert održao nadu u poslednji povratak u životu, Alkaraz je zaostajao za nekim jakim serviranjem i stigao do poena spretno pogođenim drop šotom.

Sa ciljem na vidiku, Alkaraz je zakucao poslednji veliki servis da bi za nešto manje od tri sata prestigao cilj.

Čekanje njega u poslednjih osam moglo bi da bude potencijalno intrigantno poklapanje sa nosiocem Brojem 12 Tomijem Polom, koji uživa u najboljem istegnuću u karijeri posle osvajanja titula šampiona u Kvins klubu. Pol i Alkaraz su podelili glavom na po dve pobede, ali Amerikanac prvo mora da prođe bivši svetski broj 9 Roberto Bautista Agut, koji je bez premca ali u drugu nedelju grend slema tek treći put od 2019. godine na Vimbldonu, kada je stigao do polufinala.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.