Džudi Marej se nađu na udaru kritika zbog posta na društvenim mrežama o povlačenju Eme Radukanu na Vimbldonu u mešovitom dublu

Džudi Marej se nađu na udaru kritika zbog posta na društvenim mrežama o povlačenju Eme Radukanu na Vimbldonu u mešovitom dublu

Sa dve reči objavljene na X- u, mama Endija Mareja je krenula u svetsku debatu.

Majka zna najbolje? Majka Endija Mareja Džudi Marej našla se u centru vatrene oluje na društvenim mrežama u poslednja dva dana na Vimbldonu, nakon što je progovorila o povlačenju Eme Radukanu iz mešovitog dubla, očekivalo se da će igrati zajedno sa uskoro penzionisanim bivšim svetskim brojem 1.

Šampion US Opena 2021. i Endi Marej dobili su vajld kartu za takmičenje u mešovitom dublu u All England klubu, u potezu za koji se očekivalo da će produžiti karijeru Škota na Vimbldonu. Nekadašnji svetski broj 1 je rekao da mu je ovo poslednji Vimbldon (povući će se iz tenisa posle Olimpijade kasnije ovog meseca), a on i njegov brat Džejmi Marej izgubili su u četvrtak u prvom kolu muškog dubla. Međutim, Radukanu, koja je još uvek živa u ženskom singlu, povukla je utikač na očekivano uparivanje nekoliko sati pre nego što je trebalo da iz suda u petak, zbog stezanja u desnom zglobu.

„Razočaran sam jer sam se zaista radovao što ću igrati sa Edijem, ali moram da vodim računa“, rekao je Radukanu u saopštenju. Povređena 21-godišnjakinja propustila je osam meseci 2023. godine posle operacije i na zglobovima i na članku, a takođe se povukla sa Rolan Garosa (gde bi joj bilo potrebno da igra kvalifikacije) u pokušaju da upravlja svojim zdravljem.

Pročitajte još: Serena Vilijams pohvalila Endija Mareja: ‘Uvek toliko progovoriš za žene’

Reakcija medija i navijača na Radukanuovo povlačenje bila je brza, a komentatori su bili u dva različita tabora: neki su razumeli da Raducanu vrši oprez u toj situaciji, imajući u vidu njenu istoriju, dok su drugi smatrali da Marej zaslužuje više poštovanja od omladinca nego povlačenje u poslednjem trenutku, ili da uopšte nije trebalo da pristane da uđe u mešoviti dubl.

Ali ubrzo, odgovor Džudi Marej od dve reči na X, nekadašnjem Tviteru, jednom neukrotivom novinaru bio je post koji se čuo širom sveta.

„Da, zapanjujuжe.“

Povratni udarac je bio brz. Tabloidi su brzo skočili na dramu, sa naslovima koji su se poklopili, a i navijači su pohrlili na svoje tastature da se pridruže razgovoru. Neki kažu da su koristili post kao put kroz koji su kritikovali Raducanua, dok su drugi žestoko kritikovali Džudi Marej zato što je govorila tako iskreno, i javno.

Jedna medijska kolumna nazvala ju je „nesmotrenom“, dok je druga rekla da je Marejev post „tanko oguljen džib“ kod Radukanua. Bivša polufinalistkinja Vimbldona Kirsten Flipkens, koja se prošle godine povukla iz tenisa, čak se i nadovezala.

„Izašao bih iz penzije i vratio se da ponovo iskusim naš dubl pomešano iskustvo iz 2006.

Međutim, Džudi Marej je ubrzo tvrdila da njena navodna kritika zapravo uopšte nije bila nešto – bar što se tiče Radukanua.

Ona je pokušala da difuzifikuje situaciju, nakon što je u subotu, u ranim jutarnjim časovima, u ranim jutarnjim časovima, nakratko ekonomisana. Ona je svoj početni post nazvala „sarkazmom“, a umesto toga je udarila na zakazivanje turnira.

„Nisam sigurna da iko ovih dana razume sarkazam“, napisala je ona. „Prilično sam siguran da će zakazivanje (4. meč terena 1 sa singlom narednog dana) odigrati veliku ulogu u svakom donošenju odluka.“

Reakcije na taj post su takođe polarizovane.

„Prilično sam siguran da ste to mogli da razjasnite mnogo jasnije i ranije“, rekao je jedan navijač u odgovoru Džudi Marej.

„Ni na sekund nisam sumnjao u ovu ženu. Poznaje igru i odgajio je sina koji je strastveni saveznik sportista“, napisao je drugi.

Raducanu, za sada, nije komentarisao celu aferu. Ona će u nedelju u četvrtom kolu preuzeti kvalifikantku Lulu Sun, meč koji joj je veoma naklonjen za pobedu. Posle toga će sigurno upoznati novinare. Možemo samo da sačekamo i vidimo da li će doći do još jednog preokreta u ovoj priči.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.