Holandska teniska tribina u invalidskim kolicima Ester Vergeer dobila nagradu ITF Filip Četrier

Sport na TV-u za nedelju, 5. maj

Holandska teniska tribina u invalidskim kolicima Ester Vergeer dobitnica je ovogodišnje nagrade ITF Filipe Šatrije za svoj doprinos tom sportu

LONDON (AP) — Holandska teniska tribina u invalidskim kolicima Ester Vergeer dobitnica je ovogodišnje nagrade ITF Filip Četrier za svoj doprinos tom sportu.

Međunarodna teniska federacija saopštila je da će nagrada biti uručena u nedelju na svečanosti u londonskom Prirodnjačkom muzeju.

Nagrada Filipe Četrier dobila je ime po bivšem predsedniku ITF-a i dodeljuje se od 1996.

Vergeer je osvojio ukupno sedam paraolimpijskih zlatnih medalja i 21 Grend slem titulu u singlu.

(zvezdica) Tenis mi je dao toliko toga i uvek ću naporno raditi kako bih se uverio da svi – bez obzira na godine, pol ili invaliditet – mogu da uživaju u mnogim pogodnostima u godinama koje dolaze“, naveo je Vergeer u saopštenju. „ITF je dao značajan doprinos kontinuiranom rastu tenisa u invalidskim kolicima, tako da je za mene veoma posebno da dobijem to priznanje od njih.“

Među prethodnim dobitnicima ITF nagrade Filip Četrier su Džastin Henin, Evonne Goolagong Cawley, Rod Lejver i Martina Navratilova.

___

AP tenis:

https://apnews.com/hub/tennis

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.