Pik dana: Paula Badosa protiv Done Vekić, Vimbldon

Pik dana: Paula Badosa protiv Done Vekić, Vimbldon

Badosa dolazi do impresivne pobede nad Darijom Kasatkinom, i nema razloga da mislimo da će njeno trčanje stati u skorije vreme.

Paula Badosa je uspela da nadmudri Dariju Kasatkinu 7-6 (6), 4-6, 6-4 u napetom meču trećeg kola na Vimbldonu. Bivša svetska broj 2 sada je u četvrtom kolu u All England klubu po treći put u karijeri. I sklon sam da mislim da je na ivici da proizvede najbolji rezultat u karijeri na ovom događaju. Badosa će u četvrtfinale 1. I dok je Vekić dokazani izvođač na travi, teško je preneti zdravog Badosu u kratkom broju.

Prošlo je dosta vremena otkako je Badosa uspela da igra bez bolova, a njen status za ovaj turnir bio je u poslednje vreme u pitanju. Međutim, Badosa je do ovog trenutka imala sreće sa povredom na turniru, a u njenim nastupima nema ničega što ukazuje da se bavi bilo čim. U stvari, užasno je ličila na svoju bivšu top-petorku, pošto apsolutno zakucava loptu sa osnovne linije i kreće se prilično dobro povrh toga. Na svom vrhuncu, Badosa je bila jedan od najčistijeg napadača lopte u ženskoj igri. Pa, pošto ona ponovo tako izgleda, kako možeš da isključiš još jednu pobedu na ovim terenima?

Badosa je dobio dva meča zaredom u dva seta pre nego što se suočio sa Kasatkinom, a Španac je izgledao što je moguće manje dobro u toj tesnoj pobedi. Nesumnjivo je bilo nekih momenata u kojima je Badosa malo tesno zakasnio u setovima, ali to je prirodno za igrača koji već neko vreme nije bio na ovoj sceni. Najvažnije je da je Badosa uspela da prebrodi sve to, i to bi trebalo samo da je ojača do kraja puta.

Vekić je protivnik koji može biti veoma težak za pobedu na ovim terenima, ali jednostavno nisam siguran gde će imati jasnu prednost u odnosu na Badosu. Obojica ovih igrača su agresivni baselineri, ali Badosa ima sposobnost da ide malo veće, a da ne mora da žrtvuje svoju preciznost. Badosa je i kao povratnik malo jači, što bi na kraju trebalo da napravi veliku razliku s obzirom na to da su ova dvojica prilično slična kada je serviranje u pitanju.

Sve u svemu, prosto se oseća kao da Badosa trenutno igra na nivou top 10 igrača i verujem joj malo više od Vekića. Dakle, potpuno mi je u redu da se pozabavim sokom i da je podržim. Badosa bi takođe trebalo da ima publiku u svom uglu ovde, što je uvek dobra stvar.

Pik: Badosa To Win (-118)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.