Citat dana: Danijela Kolins jaše vimbldonski talas „dok ne budem šmekovala na Centralnom terenu“

Citat dana: Danijela Kolins jaše vimbldonski talas "dok ne budem šmekovala na Centralnom terenu"

Američka lista teniskih kofa takođe uključuje prikupljanje iglica za Olimpijadu u Parizu sa Emom Navaro.

Danijela Kolins se vratila svojim pobedničkim načinima, podstaknuta obezbeđivanjem iskustva sa liste kofa u svom oproštajnom Vimbldonu.

Kolinsova je u subotu postala četvrta Amerikanka koja se stigla do 16. kola na Vimbldonu u vrhunskoj četvrtini koja je bilo čije za preuzimanje.

Pročitajte još: Izbio Centralni teren, a Novak Đoković „šutira“, dok Engleska osvaja dramatično četvrtfinale Euro 2024

Dan nakon što su Koko Gauf, Medison Kiz i Ema Navaro udarile svoje karte za 16.

Tridesetogodišnjakinja je započela svoj dan gubeći prve četiri utakmice, pre nego što je kopala da bi prošla kroz takmičenje na kojem je dugme za pauzu udareno više puta zahvaljujući povremenoj kiši.

Pre ovog izdanja Šampionata, Kolins je imao 4-5 na SW19.

Pre ovog izdanja Šampionata, Kolins je imao 4-5 na SW19.

„Bio je to nagrađujući dan za mene. Odigrao sam mnogo mečeva koji su bili zaustavljeni tokom cele moje karijere, a često nisam izvlačio pobede u tim situacijama“, rekao je Kolins novinarima posle toga.

„Osećala sam se kao da sam dobro odradila posao da mi telo bude toplo, da sam spremna da nastavim zaista u bilo kom trenutku jer kada bismo pogledali radar, nekada bi to bila samo 15 minuta vredna kiše, a nekada se završilo mnogo duže od toga.“

Jedino odgovara da Kolins slavi svoj najbolji rezultat u All England klubu, nakon što je u januaru objavila da je 2024. njena poslednja sezona na turneji. Ukoliko finalistkinja Australijan opena 2022. nastavi da dolazi, jedna od njenih želja će se sigurno ostvariti: meč u singlu na najpoznatijem igralištu njenog sporta.

P: I ranije ste išli duboko u slemove. U kom trenutku vaš um počinje da ide ka kraju turnira? … Ti si u drugoj nedelji. Da li je to, kao, u redu, igra se igra?

Preterala sam sa drugim Slemovima, ali nisam daleko odmakao ovde. Tako da sam sada stvarno uzbuđena što ću imati još uspeha ovde.

Moj cilj je da u nekom trenutku budem u mogućnosti da igram na Centralnom terenu u singl meču. Tek treba to da uradim u svojoj karijeri. Samo pokušavam da izvučem ovu stvar dok ne budem mogao da igram na Centralnom terenu…

… To je ogroman lister za mene, da mogu da igram na Centralnom terenu u mom singlu.

Igrao sam i ranije na Centralnom terenu u dublu tokom polufinalne utakmice ovde sa mojim prijateljem, Desom (Desirae Krawczyk), sa kim igram Olimpijadu ove godine. To je bila jedna od mojih najdomićenijih uspomena na terenu koja je mogla da igra na Centralnom terenu.

Samo pokušavam da izjašem dok ne budem mogao da igram na Centralnom terenu. Danielle Collins, posle pobede na Terenu 3

Šta još Kolins ima oko da precrta?

Druge stavke na njenoj listi teniskih kofa uključuju prikupljanje iglica za Olimpijadu u Parizu sa Emom Navaro i dubok zaostajanje na Ju-Es Openu, njenom domaćem majoru.

Za mesto u četvrtfinalu Vimbldona, Kolins se suočava sa bivšom šampionkom Rolan Garosa Barborom Krejčikovom. Pobednik napreduje za pravo na Jelenu Ostapenko ili Juliju Putincevu, koja je šokirala svet br. 1 Iga Sviatek sa seta naniže.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.