Novak Đoković ispustio još jedan set protiv Popirina ali se plasirao u 16. kolo Vimbldona

Novak Đoković ispustio još jedan set protiv Popirina ali se plasirao u 16. kolo Vimbldona

Srbin stiže do 16 nastupa u 16. kolu turnira, izjednačio se sa ocenom Džimija Konorsa

Novak Đoković šlega za još jednom vimbldonskom krunom iako je svestan da su njegovi fizički uslovi nisu najbolji za to posle operacije cepanja meniskusa desnog kolena 5 juna u Parizu.

Šampion 24 majora, opet sa zatvorenim krovom, ponovo je propatio i ove subote ponovo izgubio set u trećem kolu sa Aleksejom Poprinom. Međutim, izbegli su poraz zbog želje da pobede i krenu napred.

Đoković na kraju zatvorio povoljan skor 4-6, 6-3, 6-4 i 7-6(3), da stigne do četvrtog kola trećeg mejdžor po kalendaru po šesnaesti put u karijeri. On je tako jednak američkoj marki Džimi Konors i fali mu dva od vrha Rodžera Federera.

Švajcarci on održava rekord od 69 osmih na ‘Grend slemovima’ do 65 koju akumulira balkanski teniser. ‘Nole’ 95 pobeda na Vimbldonu vežu je sa legendarnom Bili Džin King i ostave je iza sebe samo Martina Navratilova (120), Federer (105), Serena Vilijams (98) i Kris Evert (96).

Đokovićevo prilagođavanje igre travi To je demonstrativna činjenica sa statistikom u rukama: odlučili su u svoju korist 37 svojih poslednjih igara, sve unutar četiri zida All England Kluba.

Niko se ne oklizne kao on na zeleno koliko god ove sezone njegovi nastupi bili uslovljeni operacijom kolena. Igraj i nastavićeš da se igraš sa protezom za koleno.

Četiri pobede odvajaju Novaka od toga da postane prvi igrač koji je svoje ime uneo minimum osam puta u dva različita mejdžora. U sledećem kolu u ponedeljak, Holger Rune čeka.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.