Lažni rekord koji je semafor na Vimbldonu dao Šeltonu

Lažni rekord koji je semafor na Vimbldonu dao Šeltonu

Kvar sistema označio je bacanje na 246 km/h koje je, realno, bilo na 212 km/h

QEU Ben Shelton je jedan od najboljih servera na stazi To nije tajna. Međutim, mladi teniser sa Floride ne prestaje da iznenađuje ljubitelje kralja reketaškim sportom svojim sve moćnijim servisima. Ove godine je već izveo nekoliko servisa koji su čak i njegove protivnike ostavili bez teksta, ali onaj što je uradio na Vimbldonu protiv Lojda Herisa uzima tortu, ili se bar tako činilo.

Da su cifre na semaforu bile istinite, to bi bio deveti najbrži servis u istoriji, zaista bi bio peti, pošto ih je četvoro koje ATP ne priznaje. Nadmašuje ga samo Endi Rodik (249,4 km/h), Miloš Raonić (249,9km/h), Ivo Karlović (251 km/h) i Džon Izner (253 km/h), što zauzima prvo mesto.

Podaci pokazuju da Sem Grot je najbrže servirao (263,4 km/h) tokom čelendžer spora, ali Pošto se radi o manjem turniru, podaci nisu tačni i postoje sumnje u to. Što se tiče Vimbldona, trenutni rekord i dalje drži Tejlor Dent, posle momentalnog iskliznuća turnira, a njegov servis je bio 238 km/h 2010.

Daleko od najboljih servera

Uprkos ovim podacima, 21-godišnji teniser ima neke brojeve na servisu zbog kojih izgleda dobro. daleko od najobičnijih servera. U stvari, vođa u statistici službe je Poljski Hubert Hurkač, dok Љelton zauzima sedmu poziciju.

Procenat prvih usluga mu je 66,8%, da može da osvoji 86,7% igara u kojima servira. Međutim, to je trećeg igrača sa najvećim brojem duplih grešaka po meču sa 3,9.

Normalno je kod mlađih tenisera da imaju neku nedoslednost u servisu, ali više nego moguća zrelost u Benovu igru može da donese sa s tim servis praktično nepristupačan za većinu tenisera na kolo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.