Vik Seiksas, šampion Vimbldona i teniske kuće Slavnih, preminuo u 100. godini

Vik Seiksas, šampion Vimbldona i teniske kuće Slavnih, preminuo u 100. godini

Seixas je bio najstariji član Kuće slavnih, indukovan 1971.

LONDON (AP) — Vik Seiksas, osvajač Vimbldona i teniska dvorana Slavnih koja je bila najstarija živa Grend slem šampionka, preminuo je u 100. godini.

Međunarodna teniska kuća slavnih objavila je u subotu smrt Seixasa na osnovu potvrde njegove ćerke Tori. Navodi se da je Amerikanac umro u petak, ali nije dao uzrok smrti.

Seixas je bio najstariji član Kuće slavnih i indukovan je 1971. On je takođe osvojio američko prvenstvo – sada US Open – 1954.

Opširnije: In Memoriam: Vic Seixas, 1923-2024

Seixas se izdvojio po svojoj dugovečnosti u tom sportu i igrao na šampionatu SAD rekordnih 28 puta između 1940. i 1969. godine, poslednji put kada je imao 45 godina. Bio je i glavni u Dejvis kupu, gde je pomogao SAD da stignu do sedam uzastopnih finala između 1951-57. Amerikanci su se suočili sa Australijom u svim tim finalima i osvojili samo jedno, 1954, kada je Seixas dobio jedan meč u singlu i dubl zajedno sa Tonijem Trabertom.

Osvojio je i pet Grend slem titula u dublu i osam u mešovitom dublu.

Posle igračke karijere bio je sudija turnira tokom Us Opena 1971.

Roрen u Filadelfiji 30, 1923, ћiveo je severno od San Franciska od 1989.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.