Iga Sviatek je smrtonosno daleko od zemlje i oprašta se od Vimbldona sa Putincevom

Iga Sviatek je smrtonosno daleko od zemlje i oprašta se od Vimbldona sa Putincevom

Svetski broj 1 klekne dole i još uvek ne pronalazi najbolje senzacije na travi

Iga Swiatek sleteo na travu All England Kluba nakon šetnje evropskom turnejom po glinenom terenu gde je pobedio na Mutua Madrid Openu, Rimu i Rolan Garosu. Izbrisana je posle WTA 500 u Berlinu zbog umora u onome što je bio pripremni turnir za treći mejdžor.

Koova nije stvorena za 23-godišnjeg Poljaka, barem za sada. Iga se ove subote oprostila od Vimbldona u trećem kolu protiv Julije Putinceve 3-6, 6-1 i 6-2.

Swiatek nije mogao da preokrene komplikovanu situaciju i ponekad, Postala je histerična. Pitala je svog psihologa za objašnjenja, Daria Abramowicz.

Ništa nije moglo da se uradi. Svetski broj 1 i prvi favorit na žrebu izgubio je set, drugi i raspao se. On iz godine u godinu nastavlja da klizi po zelenom tepihu na kojem kao svoj najbolji rezultat ima četvrtfinale 2023 godine.

Putintseva, Najkraća igračica u ‘Top100’ sa svojih 1,63 metra, uselio se u biljku kao u bašti svoje kuće. Njena odlikovana rivalka, nešto retko za nju, nagomilala je nepredviđene greške. Jedva se kretao zbog napetosti.

On će nastaviti da bude vođa

Njena vladavina na ženskom kolu nije u opasnosti jer bi Koko Gauf, ako bi bila krunisana u subotu, 13. jula, bila 1.352 boda daleko od vrha. Sviatek, nepobediv na glini, nije tako na travi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.