Ema Radukanu povlači Endija Mareja na Vimbldonu

Ema Radukanu povlači Endija Mareja na Vimbldonu

Britanac, partner Škota u takmičenju u mešovitom dublu, odustao je u poslednjem trenutku i završava karijeru osvajača tri Grend slem turnira

Prošli četvrtak je bio jedan od momenata koji će obeležiti ovo izdanje Vimbldona. Endi Marej on se oprostio od turnira posle pada sa bratom Džejmijem Marejem u njihovom meču dublova u prvom kolu. Posle toga, Grend slem je odao počast svom dvostrukim šampionom, oproštaj na vrhuncu jednog od njegovih omiljenih tenisera u ovom veku.

Međutim Andy Murray je imao još jedan ples na svom omiljenom turniru, finalni meč u mešovitom dublu sa Ema Raducanu sa kojim bi se Škot oprostio pred svojom javnošću profesionalnim krugom.

LAPRESSE

Konačno Marej se oprašta od Vimbldona, a da ne kroči na teren, po svom partneru u mešovitom dubl modalitetu Ema Raducanuje otpišen u poslednjem trenutku. Britanka, koja se već dvoumila da igra zajedno sa svojim sunarodnikom zbog bol u zglobu, konačno doneo odluku da odustane od dvostrukog modaliteta da bi fokusirajte se na individualnu konkurenciju, gde će ove nedelje igrati kolo 16 protiv Lulu Sun-a.

Komplikovana odluka za tenisera, pošto je uprkos tome što zna relevantnost meča odlučila da vodi računa o svom zdravlju. „Nažalost Probudio sam se sa bolom u desnom zglobuDoneo sam tešku odluku da se povučem iz večerašnjeg meča dublova. Tužna sam jer sam zaista želela da se igram sa Edijem, ali morala sam da budem oprezna.“Rekao je Radukanu.

Gorko finale za Endija Mareja na njegovoj omiljenoj sceni, nakon što je ušao u istoriju turnira tako što je postao Prvi Britanac koji je krunisan od 1936. Ovako Škotu je ostalo još malo mečeva da definitivno okači reket, pošto će se, prema njegovim planovima, poslednji put oprostiti od terena na kraju teniskog događaja Olimpijske igre u Parizu, takmičenje u kojem je Škot prošlost nakon što je bio jedini teniser dva puta olimpijsko zlato, posle osvajanja Londona 2012. i Rija 2016.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.