Drugi omladinac Roberta Bautiste na Vimbldonu: Vraća se u kolo 16 tri godine kasnije

Drugi omladinac Roberta Bautiste na Vimbldonu: Vraća se u kolo 16 tri godine kasnije

Igrač rođen u Kastelonu, koji je počeo turnir van ‘top 100’, popeo se na 75.

Roberto BautistaTridesetšednogodišnjakinja živi kao druga mladost u ovom izdanju Vimbldona. U svom desetom učešću na turniru, rodom iz Kastelona peti put se plasirao u četvrto kolo u subotu, pošto je pobedio Fabija Fogninija 7-6(6), 3-6, 5-7, 7-6(1) i 6-4. Njen plafon je bio polufinale 2019.

U nastavku duela sa Fogninijem koji je suspendovan u petak zbog kiše, Bautista je očigledno bio bolji od rivala. Ove nedelje, bez odmora, čeka ga Tomi Pol, dvanaesti nosilac na žrebu i koji je upravo krunisan na Openu 500 u Kvinsu.

Postoji pet presedana između njih dvojice i Španac dominira u setu sa tri pobede na dve. Učenik Pepea Vendrela, koji je započeo nedelju na 112. završava 37 pozicija više.

Prevazići infekciju stopala

Roberto je jedva uspeo da trenira vikend pre velikog na travi zbog infekcije stopala koja se leči kremom. U petak, pre otkazivanja meča zbog kiše, doživeo je dvostruki sudar koji je bio blizu toga da ga košta penzije. Iskusni član ‘Armade’ može sve.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.