Koko Gauf o ikoničnim odevnim kombinacijama Serene Vilijams na Vimbldonu: ‘Ona je original’

Koko Gauf o ikoničnim odevnim kombinacijama Serene Vilijams na Vimbldonu: 'Ona je original'

Dok Gaufov New Balance pogled na Vimbldon nije bio inspirisan 23-puta osvajačem Grend slema, ona pozdravlja poređenja kao što je Serena ‘upravo uradila svaku ikoničnu haljinu ‘uklopila se u igru’.

No.2 nosilac Koko Gauf je bila u jakoj formi kroz prva dva kola Vimbldona, ispustivši samo šest odigranih gemova u četiri odigrana seta. Ali Gauffova igra nije sve što je dospelo na naslovne strane američkog terena u All England Klubu: Njen New Balance komplet na ovogodišnjem Šampionatu – koji odlikuje upečatljiv isečci na sredini leđa i dva na bokovima – i medeno-plava pletenica na kojoj je debitovala u kosi, je imao fanove na društvenim mrežama koji su se prisećali sličnog izgleda koji je nosila Serena Vilijams na SW19 u prošlosti (uključujući i Nike haljinu koju je nekadašnji svet No. 1 nosila u 2019. godini, u godini kada je stigla do svog poslednjeg finala Vimbldona).

Međutim, Gauf je u sredu želela da postavi rekord: Njen izgled nije kopija 23-puta osvajača Grend slema, mada pozdravlja poređenja dok nastavlja da dodaje stranice u svoju knjigu izgleda

„Mislim da je Serena upravo uradila svaku ikoničnu haljinu ‘uklopljenu u igru da nenamerno možete da imate nešto inspirisano njome“, rekao je Gauf posle pobede od 6-2, 6-1 nad Rumunom Ankom Todoni na terenu broj 1. „Slično je bilo i sa mojom odevnom kombinacijom na Australijan openu ove godine. Neki ljudi su mislili da je inspirisana njome, što nije.“

Pročitajte još: Novi komplet Koko Gauf na Australijan openu daje navijačima ‘Serenine vibracije’

„Osećam da je Serena takva ikona da svi mogu da imaju inspiraciju od nje, kao da je original“, nastavio je Gauf. „Ja to uzimam kao priznanje. Neću da sedim ovde i da te lažem i da budem u fazonu, ‘Da, slikali smo se i hteli smo to da uradimo.’

„Ali reći ću da je upravo uradila sve u tenisu kada je stil u pitanju da u nekom trenutku stvari jednostavno izgledaju slično jer je sve uradila“.

Gauf je u ekskluzivnom intervjuu za magazin *People* ove nedelje rekla da su njeni Grend slem kompleti planirani godinu ili dve unapred (kao i da je njena nova frizura omaž pevačici Vilou Smit). Ona daje informacije o završnim stilovima koje će nositi na terenu, ali ona potpuno kredio kreativne umove u New Balance-u proizvodnjom ovogodišnjeg SW19 kompleta.

Njen jedini pravac? „Igrajte se sa isečcima“, jer, „ne možete mnogo da uradite sa belim“, kaže ona.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Coco Gauff (@cocogauff)

„Ja zapravo nikada ništa ne dizajniram“, dodao je Gauf. „Ja to ne crtam. Ja im kažem šta želim i onda oni to lepo stave.“

Gauf i njen savršeni ‘fit (pun intended) biće ponovo na terenu na Vimbldonu u petak kada se suočila sa britanskim kvalifikantom Sonay Kartalom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.