Roberto Bautista pobedio Sonego i infekciju stopala i vratio se u ‘top 100’

Roberto Bautista pobedio Sonego i infekciju stopala i vratio se u 'top 100'

Rodom iz Kastelona kvalifikuje se za treće kolo turnira sedmi put za redom

IŠpanski tenis nastavlja da ubira dobre vesti na Vimbldonu. Roberto Bautista se pridružio Karlosu Alkarazu u trećem kolu turnira nakon što se u sredu otarasio Lorenca Sonega, za 6-3, 3-6, 6-3 i 6-4.

Rodom iz Kastelona po sedmi put u karijeri prolazi sito prve dve utakmice u velikoj travi. Pobeda ima dvostruku zaslugu jer je učenik Pepea Vendrela Jedva da je mogao da trenira tokom vikenda kao posledica infekcije koju ima u stopalu i koja se leči kremom.

Krstitelj koji je ispao iz ‘top 100’ posle gubitka bodova iz polufinala Opena 500 u Hali, snažno se vraća na pozicije privilegija. 100 poena dodatih ove nedelje na travi All England Kluba omogućava im da se približe 90 mestu.

Fognini, na horizontu

Roberto, 36, on će se ovog petka sastati sa Fabiom Fogninijem za mesto u 16. kolu. Italijan je bio jedan od protagonista trećeg dana pošto je pobedio Kaspera Ruda.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.