Sa 37 godina, Fabio Fognini je pobedio od prvog vimbldonskog R16 putovanja posle zbacivanja Kaspera Ruda

Sa 37 godina, Fabio Fognini je pobedio od prvog vimbldonskog R16 putovanja posle zbacivanja Kaspera Ruda

Italijan je u sredu savladao osmog nosioca 6-4, 7-5, 6-7 (1), 6-3, da bi izjednačio svoj najbolji SW19 rezultat.

Bivši svetski broj 9 Fabio Fognini plasirao se u drugu nedelju na svakom velikom osim Vimbldona.

Sa 37 godina, rangiran kao broj 94 i rokenjem izbeljivača-plavokosih pramenova, Fognini se stavio u poziciju da to promeni nakon što je obezbedio svoju prvu Top 10 pobedu od Otvorenog prvenstva Francuske 2023.

Italijan je u sredu eliminisao nosioca Kaspera Ruda broj 8, 6-4, 7-5, 6-7 (1), 6-3. Fognini je osvojio 152 poena, a Rud 151 da bi prevladao posle tri sata i 17 minuta.

Fognini namerava da prvi put ove sezone spoji pobede na tri turneje.

Fognini namerava da prvi put ove sezone spoji pobede na tri turneje.

Takmičenje u drugom krugu prvobitno je izgledalo da će biti završeno na terenu br.2 u dva seta dok se nije preokrenulo. Rud se oporavio od 2-5 naniže i kasnije meč lopte da bi ostao živ, a onda se kotrljao kroz taj-brejk parova da bi produžio meč.

Fognini se vratio na posao, na kraju je prelomio za 5:3 u četvrtom setu pošto je Rud držao 40:15 da bi stigao do 4-4. Norvežanin je odložio još dva meč-poena i imao jednu šansu da se vrati na servis pre nego što je protivnik zatvorio vrata.

Bilo je to pre 14 godina kada je Fognini proslavio svoju devojačku Top 10 pobedu u All England klubu zbacivanjem Fernanda Verdaska. Njegovo pojavljivanje 2010. Najbliži rodom iz Sanrema došao je do toga da se u 16. kolo napravi na izdanju iz 2014. godine, kada je vodio Kevina Andersona sa dva seta u jedan.

Sledeći za Fogninija: zemljak Lorenco Sonego ili bivši polufinalista Roberto Bautista Agut.

Rud se nadmetao da izađe iz druge runde prvi put iz pet pokušaja. Trostruki veliki finalista sada će svoju pažnju usmeriti na šljaku, pošto bi trebalo da igra protiv Bastada i Kiczuhela u prednosti pred Olimpijske igre u Parizu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.