Ko je Frensis Tijafo? Sin imigranata iz Sijera Leonea, Federerov poslednji dželat…

Ko je Frensis Tijafo? Sin imigranata iz Sijera Leonea, Federerov poslednji dželat...

Amerikanac je ovih dana definisao kao „klovnove“ najnovije rivale koji su ga pobedili na kolo

Frances Tiafoe, sledeći protivnik Karlosa Alkaraza u trećem kolu Vimbldona, On je sin imigranata koji su došli u Sjedinjene Države iz Sijera Leonea, bežeći od građanskog rata koji je opustošio zemlju 80-ih i 90-ih.

Njegov otac Konstanta, radnik na održavanju teniskog kluba Merilend, i njegova majka, Alfina, medicinska sestra, radila je danonoćno da bi Frensis i njen brat blizanac Frenklin dali dobar život, puštajući svetskog broja 26 da igra tenis kao hobi.

Spavao sam u klubu, tako je poиela moja priиa. Bila je to prilično mala soba sa dva stola za masažu. My father sleep in one and my brother and me, as we were small, fit in the other. I want it to serve as an inspiration for others„, kaže on.

Želim da moja priča posluži kao inspiracija za druge

Amerikanac je imao briljantnu karijeru kao junior, stigavši do broja 2 na ITF rang listi. Sa 14 godina osvojio je Les Petits AS, turnir koji ima legende reketa kao što je Rafael Nadal kao šampion. Godinu dana kasnije osvojio bi i Oranž boul. Idoli iz detinjstva bili su mu Lebron Džejms i Serena Vilijams.

Tijafo želi da britanski turnir bude prekretnica posle sezone bez rezultata: „Izgubio sam protiv klovnova i počinjete da sumnjate u sebe“, tvrdi igrač koji je stigao do top 10 i pozvao se na oproštajnu žurku Rodžera Federera. Zajedno sa svojim sunarodnikom Džekom Sokom pobedili su Federera i Rafaela Nadala u poslednjem meču kao profesionalac genija iz Bazela.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.