Kris Eubanks izgubio vimbldonski opener od kvalifikanta Kventina Hejsa, da bi ispadao van Top 125

Kris Eubanks izgubio vimbldonski opener od kvalifikanta Kventina Hejsa, da bi ispadao van Top 125

Francuz je u sredu dominirao u četvrtfinalu 2023.

Pre 12 meseci na Vimbldonu, Kris Eubanks je bio poslednji Amerikanac koji je stajao. Starosedelac Atlante je svoju devojačku ATP titulu na Majorci ispratio mestimičnim putem u četvrtfinale koje je uključivalo i nokautiranje petog nosioca Stefanosa Cicipasa.

Pošto nije uspeo da povrati magiju koja dolazi u All England Klub, Eubanks je u sredu ispustio svoj opener da bi kvalifikovao Kventina Hejsa, 6-4, 6-4, 6-2.

Eubanks je sada izgubio 15 od svojih 21 takmičenja na turneji 2024.

Eubanks je sada izgubio 15 od svojih 21 takmičenja na turneji 2024.

To je težak preokret bogatstva za 28-godišnjaka, koji je rangiran kao broj 45 posle Rolan Garosa i sada se projektuje da će pasti van Top 125 pošto je išao 2-4 tokom ljuljaške na travi.

Hejlis je bio vlasnik takmičenja od samog početka. Među brojevima na njegovom stativnom listu: 17 asova, nula brejk poena suočenih, +27 razlike kod pobednika do nepredviđenih grešaka i blistavih 40 za 42 stope uspeha na poene iz prvog servisa.

Francuz nije igrao nikakve travnate događaje koji bi doveli do njegove kvalifikacione ponude na londonskom majoru. Sedeći na broju 220 na najnovijoj rang listi, Hejlis, kao i Eubanks, ima važne poene koje treba da zaštiti nakon što se plasirao u treće kolo 2023. Pet od njegovih 27 pobeda na turneji u karijeri sada je isplivalo na površinu.

Hejlis je bivљi svet br. 61.

Hejlis je bivљi svet br. 61.

Za šansu da parira prošlogodišnjem rezultatu, Hejlis čeka nosioca Karena Kačanova ili Aslana Karaceva.

Brendon Nakašima je rezervisao svoje mesto u trećem kolu pobedom nad Džordanom Tompsonom 6-3, 6-2, 6-2. Pre dve godine, starosedelac San Dijega se plasirao u rundu 16 ovde.

Njegova zemljakinja Kejti Volinets obezbedila je svoju prvu pobedu u glavnom žrebu na SW19. Kvalifikant iz Walnut Creek-a u Kalifu pobedio je Mariju Lurdes Karl 6-2, 7-5.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.