Endi Marej dodao mešoviti dubl sa Emom Radukanu na završnu vimbldonsku kampanju

Endi Marej dodao mešoviti dubl sa Emom Radukanu na završnu vimbldonsku kampanju

Pa, kako ovo zovemo, ljubitelji tenisa? Tim Murracanu? Raduray?

Uprkos povlačenju iz muškog singla čak i na ovogodišnjem Vimbldonu, poslednje dve nedelje Endija Mareja u All England klubu će svakako uključiti dva događaja: bivši svetski broj 1 će se udružiti sa Emom Raducanu u mešovitom dublu.

Dvostruki šampion Vimbldona, koji je pre 11 dana podvrgnut operaciji leđa uklanjanju kičmene ciste, povukao se iz očekivanog meča prvog kola singla protiv Tomaša Mačaka u utorak popodne, zatvarajući knjigu o „Hoće li, ili neće?“ sage koja je očarala medijske naslove u nedelji koja je vodila, i tokom prva dva dana, turnira, i stavljanje dampnera na ono što je Marej rekao biće njegov poslednji put na SW19 kao takmičara. Međutim, pri tome je potvrdio da će i dalje igrati dubl sa bratom Džejmijem, a u sredu je na Vimbldonu potvrđeno da su Škot i Radukanu takođe dodeljen džoker za mešoviti žreb.

To nije prvi put da Marej čini jednu polovinu slavnog mešovitog dubl tima na Vimbldonu. Pre četiri godine, par Mareja i Serene Vilijams, nazvan Tim MurRena (a ne njegov preferirani SerAndy), očarao je publiku na SW19 trčanjem do treće runde.

U osam prethodnih velikih nastupa, Radukanu se nikada nije pojavio ni u ženskom ni u mešovitom dublu. Međutim, 21-godišnja Brit je uoči turnira blistavo govorila o svom sunarodniku koji nosi baklje i onome što je naučila od njega, uprkos tome što je rekla da „nije toliko pričala sa njim“ za kratko vreme na profesionalnom kolu.

„Veoma sam srećan što ga vidim ovde jer kada pomislim na Vimbldon, pomislim na Edija. Dok sam odrastao, to je bila generacija, heroj na kojeg bih se ja toga sustigao“, rekao je Radukanu.

„Mislim da je najveći savet upravo to kako je uvek vodio računa o svojim operacijama, kako upravlja svojim narodom. Nisam toliko priиala sa njim. Mislim da je to za mene isto kao da ga gledam kako operiše iz dana u dan, gledajući ga kako apsolutno radi na tome sa svime. Иak i u praksi sada, on je tako na njemu do minuta.

„Mislim da sam se ja, kada sam bila malo mlađa možda, pojavila 15 minuta pre treninga da uradim nekoliko lokni za ruke, zamahnem rukom i zagrejem se, on je tu sat i po vremena na lečenju. On samo daje stvarno dobre primere.“

Pa, kako ovo zovemo, ljubitelji tenisa: Tim Murracanu? Raduray? Imate malo vremena da razmislite: Takmičenje u mešovitom dublu na Vimbldonu počinje u petak.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.