Wimbledon Day 3 Preview: Jannik Sinner vs. Matteo Berrettini, Naomi Osaka vs. Emma Navarro, Gael Monfils vs. Stan Wawrinka

Wimbledon Day 3 Preview: Jannik Sinner vs. Matteo Berrettini, Naomi Osaka vs. Emma Navarro, Gael Monfils vs. Stan Wawrinka

Pre svakog dana igre u Londonu, pregledaćemo tri meča.

Naomi Osaka protiv Eme Navaro

Centar Terena nije često mesto utakmice dvojice igrača koji su (a) rangirani van Top 15, a (b) nikada ranije nisu mnogo uradili na Vimbldonu. Ali zasluge za to pripisuju planerima, jer je ovo potencijalno intrigantan prvi susret dva talentovana i veoma različita igrača.

Dvadesetšednogodišnja Osaka će doneti snagu, dok će 23-godišnji Navaro doneti sve ostalo – dodir, parče, brzinu, konstrukciju tačke. Kome će trava više pomoći ili biti povređena? Igrač sa tempom, ili igrač sa brzom brzinom, koji su obično preduslovi za uspeh na površini?

Pročitajte još: “Rasterećena“ Naomi Osaka zaradila prvu pobedu na Vimbldonu od 2018. nad Dajan Peri

Meč će verovatno počivati na reketu Osake; može da pobedi ili da je izgubi samo sopstvenim zamahom. Međutim, Navaro je ove godine pokazala da može da se nosi sa velikim udaračima – uključujući Arnu Sabalenku – i pronađe načine da ih poremeti i učini neprijatnim. Nije iznad mesečeve lopte ili dve kada je to potrebno.

Osaka se popravlja, i možda će joj biti udobnije na sceni kao što je Centar Kort. Ali Navaro je imao bolju sezonu, i imao je naviku da nas iznenađuje. Pobednik: Navaro

Dvadesetšednogodišnja Osaka će doneti snagu, dok će 23-godišnji Navaro doneti sve ostalo – dodir, parče, brzinu, konstrukciju tačke. Kome će trava više pomoći ili biti povređena?

Dvadesetšednogodišnja Osaka će doneti snagu, dok će 23-godišnji Navaro doneti sve ostalo – dodir, parče, brzinu, konstrukciju tačke. Kome će trava više pomoći ili biti povređena?

Jannik Sinner vs. Mateo Berrettini

Meč jarbola u Centru biće markantno takmičenje drugog kola: Italijansko protiv. Italijan, saigrač protiv saigrača, kandidat za titulu na Vimbldonu protiv. Kandidat za titulu na Vimbldonu. Kada se Beretini ime pojavilo u Sinerovog intervjuu posle meča u ponedeljak, preko stadiona je otišao „Oooooohhh“. Iščekivanje je visoko.

Igrali su već jednom, prošlog leta na tvrdim terenima u Kanadi, a Grešnik je pobedio 6-4, 6-3. Od tada je samo ostavio svog zemljaka dalje, uzdižući se na br. 1 na svetu dok je Beretini pao zbog povrede posle povrede. Ali ovo je možda jedina površina gde stariji čovek ima pristojne šanse. Beretini je bio finalista Vimbldona 2021. godine, a uprkos povredama, čini se da svakog leta nastavlja baš tamo gde je stao na površini.

Povratak serviranja će biti ključan. Obojica imaju jake servise, a brejkovi će biti na premiji. Znamo da je Grešnik superioran kada poen počne, ali trebaće mu njegov povratak da bude oštar da bi se ti mitinzi pokreneli. Sudeći po tome koliko je dobro igrao, i koliko je dobro podneo svaku situaciju sa pritiskom sa kojom se suočava u poslednjih osam meseci, izabraću i njega da se izbori sa ovom. Pobednik: Grešnik

Meč jarbola u Centru biće markantno takmičenje drugog kola: Italijansko protiv. Italijan, saigrač protiv saigrača, kandidat za titulu na Vimbldonu protiv. Kandidat za titulu na Vimbldonu.

Meč jarbola u Centru biće markantno takmičenje drugog kola: Italijansko protiv. Italijan, saigrač protiv saigrača, kandidat za titulu na Vimbldonu protiv. Kandidat za titulu na Vimbldonu.

Gael Monfils protiv Stena Vavrinke

Jedan za stare, i kasni ura za dve šarene figure iz doba Big 3. Wawrinka-Monfils ima kombinovanih 76 godina (Sten ima 39, Gael 37): obojica su debitovali na Vimbldonu 2005; i imaju 572 odnosno 557 pobeda. Zanimljivo je, međutim, da su se suočili samo šest puta u svoje dve decenije na zajedničkoj turneji. Sada su 3-3.

Monfils je oduvek bio poznat po akrobatičnoj igri, a Vavrinka po jednom udarcu bekhend čekićem. Ni jedno ni drugo ne pobeđuje kao nekada, a oba njihova tela su hirurški popravljena na više mesta. Ali mogu biti spektakularni kao i uvek na pravi dan.

Monfils je (malo) mlađi i zadržao je više svog atleticizma. Wawrinka je bolji konkurent. Jedna stvar koju nikada u dugim karijerama nisu uradili je da igraju meč u pet seova jedan protiv drugog. Izgleda da je vreme, zar ne? Pobednik: Wawrinka

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.