Zalutali čep od šampanjca prekinuo igranje u meču na Vimbldonu … Ponovo!

Zalutali čep od šampanjca prekinuo igranje u meču na Vimbldonu ... Ponovo!

Ako želiš da ti flaše iskaču, ne radi to pored terena.

Skaиemo po travi, kao meжava. Leteći čep od šampanjca ponovo je izazvao humoristički prekid u igri tokom meča na Vimbldonu.

S tim da se kineski kvalifikant Žuoksuan Bai sprema da servira na dvojednu u šestom gemu uvodnog seta protiv Britanke Harijet Dart u utorak, orlova stolica umpire Fergus Marfi primetila je da zalutali čep na površini za igru. Nakon što je naložio devojci sa loptom da ukloni ostatke, Marfi je krenuo da isporuči blagi podsetnik gledaocima da kontrolišu njihove libacije.

„Dame i gospodo, možda bi to trebalo da uradimo na promenama. Otvorene flaše na promenama“, rekao je on, uz isporuku mrtve tačke koja je privukla gomilu ljudi.

Ali ako mislite da ste već čuli vakav grdnja, to je zato što imate – uprkos pravilima All England kluba koja obeshrabruju donošenje neotvorenog flaša penušavog mehurića, što vas može unazaditi između 90-100 funti ako se odlučite za imbi na turniru, pored terena.

Pre dvanaest meseci, na primer, australijski sudija Džon Blom dodvorio je publici na Terenu 3 tokom utakmice trećeg kola između Mira Andreeve i Anastasije Potapove da ne iskaču boce „dok se igrači služe“, a četiri godine pre toga, još jedan leteći čep pokrenuo je poziv u meču između Benoa Paira i Jiržija Veselija.

Na Dartovu zaslugu, prekid joj nije odvlačio pažnju. Dvadesetsedmogodeljni Londonac ublažio je pobedu od 6-4, 6-0 i četvrtu godinu zaredom stigao do drugog kola.

„Mislila sam da je list ili tako nešto“, rekla je ona posle meča. „Nisam imao pojma o čemu se radi. Mislim da sam bio u svom malom svetu, u svom mehuru.“

Pun je nameravao?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.