CAS odbio žalbu američke teniserke Sidni Dorcil protiv njene četvorogodišnje zabrane dopinga

Sport na TV-u za nedelju, 5. maj

Američka teniserka Sidni Dokrčil uložila je žalbu na četvorogodišnju zabranu dopinga koju je u utorak odbio najviši sud sporta

LAUSSANE, Švajcarska (AP) — Američka teniserka Sidni Dokrčil imala je žalbu na četvorogodišnju zabranu dopinga koju je u utorak odbio najviši sud sporta.

Arbitražni sud za sport potvrdio je presudu Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA) da zabrani Dorcil do Jan. 12, 2027. nakon što je bila pozitivna na boldenone i njegove metabolite u novembru 2022. na ITF World Tennis Tour događaju u Limi u Peruu.

Dorcil je u januaru 2023. dostigao najvišu rang listu singlova od 1.255.

Agencija za integritet sporta saopštila je da 21-godišnja Dokil nije uspela da dokaže svoju tvrdnju da je prisustvo boldenona u njenom organizmu izazvano kontaminiranom injekcijom vitamina B12.

CAS je takođe saopštio da igrač nije uspeo da dokaže da je njeno kršenje dopinga bilo nenamerno, što je moglo da smanji zabranu na dve godine.

___

AP tenis:

https://apnews.com/hub/tennis

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.