Komplet Marte Kostjuk vilson Vimbldon inspirisan je njenom venčanicom

Komplet Marte Kostjuk vilson Vimbldon inspirisan je njenom venčanicom

Ukrajinka je angažovala svog sponzora za jednu vrstu komada za novembarsku svadbi, i udružili su se za još jednu belu modnu izjavu.

Sartorialni stajlingi Marte Kostjuk dolaze u punom krugu ovog Vimbldona.

Prošlog novembra na Kipru, 22-godišnja Ukrajinka se udala za 27-godišnju Heorhii Kyzymenko na ceremoniji iz snova gde je nosila ne jednu, već dve, haljine koje je dizajnirao Vilson, sa kojima je prošle godine potpisala ugovor kao njen prvi sportista od glave do pete.

Međutim, igrač i brend, koji su se u poslednjih godinu dana rutinski našli na najbolje obučenim listama tenisa, sada su se udružili kako bi dali još jednu all-white modnu izjavu: Kostjukov komplet za Vimbldon 2024, za koji Džoel Majklof, Vilsonova šefica dizajna, kaže da je pozajmila elemente od izgleda koji je Ukrajinka nosila za svoj poseban dan.

Opširnije: Marta Kostjuk se priseća odiseje venčanice dizajnirane za Vilsona na BNP Paribas Openu

Postoji mnogo očiglednih paralela između Kostjukovog vimbldonskog izgleda – bez rukava, dubokog V-vrata, uglavnom otvorene haljine – i nečega što bi mlada mogla da nosi do oltara. Ali Majklof je za *Vogue* magazin u jednom intervjuu rekao da su se drugi dizajnerski elementi protokom ušli u SW19 verziju haljine.

Uglavnom? Gornji sloj dugmadi, koji je za Kostjukovu venčanicu napravljen od svilene organze sa ručnom alikuéd cvećem. Na Vimbldonu je presvlaka kraća, ali dizajnirana sa sličnim nameštanjem dugmadi. (Majklof kaže da je dodala još jednu kako bi omogućila Kostjuku da ga lako ukloni pod vremenskim potresima zagrevanja pre meča.) Glavna haljina je, kaže Majklof, funkcionalno ista kao ona u koju se Kostjuk udao, ali sa loptom kratkom uključenom ispod.

„U suštini, dodali smo underlayer komponentu i onda malo podigli vratnu liniju – ne želimo nikakve greške u Vimbldonu“, dodao je Majklof.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Wilson Sporting Goods (@wilson)

Kostjuk takođe nije pogrešio na debiju na terenu u ponedeljak. Nosilac broj 18 na Šampionatu ublažila je pobedu od 6-3, 6-2 nad Slovakovom Rebekom Sramkovom u svom meču prvog kola na Terenu 4.

Navijači i igrači željni da se poklope sa Kostjukovim stilom na terenu kod kuće mogu da kupe „Haljinu Marte“, kao dvodelnu za 298 dolara ili jednodelnu za 198 dolara.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.