Karlos Alkaraz prošao test centralnog terena od kvalifikanta Marka Lajala za otvaranje odbrane titule na Vimbldonu

Karlos Alkaraz prošao test centralnog terena od kvalifikanta Marka Lajala za otvaranje odbrane titule na Vimbldonu

Nosilac br.3 je došao iz brejka u svakom od prva dva seta da bi zaradio pobedu u dva seta.

Uz svu pompu i okolnost koja dolazi s obzirom da je branilac titule u muškom singlu na Vimbldonu, nije bilo previše toga što je bilo tradicionalno za Karlosa Alkaraza na Vimbldonu u ponedeljak kada se suočio sa 18 metara kvalifikantom Markom Lajalom iz Estonije.

Lenja plavuša sa kosom uvučenom u sporedni konjski rep u bob stilu na vrhu je glava, svet br. 269—koji je rođen nedelju dana posle Alkaraza u maju 2003.

Pritisnut u prva dva seta od strane kvalifikanta sa velikim serviranjem, koji je bio na prvom brejku u svakom od njih, Alkaraz je ipak stao na neočekivani test koji je Lajal pozirao, 7-6(3), 7-5, 6-2.

Lajali je učinak na stranu, branilac titule, koji je prošle godine bio prvi čovek van Big 4 koji je osvojio turnir u poslednje dve decenije, takođe je priznao „mnogo“ živaca u svom intervjuu posle meča.

„Kroči na ovaj teren, Centralni teren Vimbldona… Još uvek imam živaca kada igram ovde“, priznao je Alkaraz. „Vežbao sam 45 minuta u četvrtak, i to je prvi put da sam bio nervozan na treningu, samo zato što igram ovde. Drago mi je, i privilegovan sam, da igram ovde na ovom terenu.

„Trudio sam se da ne razmišljam o tome. Ovo je nova godina, potpuno drugačiji turnir… da igram na istom nivou kao prošle godine ako želim da ponovim isti rezultat.“

Lajal je izgubio u prvom kolu kvalifikacija u prva dva mejdžor turnira ove godine, pre nego što je uspešno pobedio u tri kola da bi se osvojio Vimbldon.

Lajal je izgubio u prvom kolu kvalifikacija u prva dva mejdžor turnira ove godine, pre nego što je uspešno pobedio u tri kola da bi se osvojio Vimbldon.

Tokom dva sata i 22 minuta, Alkaraz je zakucao 44 pobednika na 28 neiznuđenih grešaka, 20 više od svog neiskusnog neprijatelja. Ali Lajaloov procvat servira, koji se povremeno dotakao severno od 130 km/h, držao ga je na dirljivoj udaljenosti od no.3 semena. To je učinio i njegov forhend, koji je skliznuo ravno kroz teren, i više puta izašao na vrh protiv Alkarazovog sopstvenog procvata desnog udarca u prizemnim mitinzima.

„Odigrao je zaista dobar meč“, rekao je Posle toga Alkaraz. „Malo me je iznenadio jer ga nisam video da previše igra, vežba, ali mislim da ima nivo da se mnogo podeša.

„On je stvarno mlad, mojih je godina, tako da sam siguran da ću ga uskoro videti na turneji i češće igrati protiv njega.“

Ali nakon što je stavio u džep vođstvo od dva seta, Alkaraz je pronašao svoju čuvenu slobodu. Dva puta je brejknuo servis u setu tri, a izgubio je samo četiri poena na sopstvenoj isporuci, da bi se bezbedno kretao i zaradio osmu uzastopnu pobedu na Vimbldonu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.