Devojački povratak Frensis Tijafo u dva seta stavlja ga među rane osvajače Vimbldona

Devojački povratak Frensis Tijafo u dva seta stavlja ga među rane osvajače Vimbldona

U međuvremenu, Medevedev, Rud i Dimitrov uživali su u pobedama u dva seta u ponedeljak.

Može li povratak iz dva seta na Vimbldonu da obezbedi Frensis Tijafo podsticaj koji traži?

U ponedeljak, starosedelac Hajtsvila, Md. izbegao je još jedan razočaravajući veliki izlaz jurišajući nazad da pobedi Matea Arlandija, 6-7 (5), 2-6, 6-1, 6-3, 6-4. To je prvi put da je Tijafo pobedio u meču najboljih od pet, pošto je zaostajao dva seta.

U svom poslednjem nastupu na turniru, Tijafo je bio primoran da se penzioniše ranije u trećem setu sa povredom kuka u Kraljičinom klubu pošto je pretrpeo gadan pad. Pre te grube sreće, nekadašnji svetski broj 10 je zabeležio pobede iza leđa samo dva puta ove sezone.

Tijafo sada ima 14-14 u 2024. godini i u drugom kolu se sastaje sa Bornom Ćorićem.

Tijafo sada ima 14-14 u 2024. godini i u drugom kolu se sastaje sa Bornom Ćorićem.

Arnaldi je imao jednu priliku za brejk za 3:2 u četvrtom setu, ali ga je na zadnjoj nozi zadržao Tijafo. To je najbliћe љto bi Italijan dobio, jer je nosilac broj 29 pobegao u narednih pet utakmica.

Za 4:3 u odlučujućem meču, Tijafo je stavio meč na svoj reket kada je njegov šut za drop-dah iz bekhenda izvukao iznuđenu grešku. Potom je zapečatio pobedu telesnim servisom koji nije uspeo da se vrati preko mreže.

Na terenu br.1, peti nosilac Daniil Medvedev pokrenuo je svoju kampanju sa stilom. Polufinalista 2023. poslao je Aleksandra Kovačevića 6-3, 6-4, 6-2, za jedan sat i 47 minuta.

Rud se nadmeće da prvi put stigne do treće runde u AELTC-u.

Rud se nadmeće da prvi put stigne do treće runde u AELTC-u.

Osmi nosilac Kasper Rud poređao je datum drugog kola sa Fabiom Fogninijem na svom debiju na travi 2024. Rud je za dva sata i 13 minuta rešavao kvalifikanta Aleksa Bolta, 7-6 (2), 6-4, 6-4.

„Lepo je stajati ovde sada kao pobednik meča“, rekao je Rud posle meča. „Svaka pobeda koju mogu da dobijem ovde je dobra za moje samopouzdanje.

„Ti tereni su toliko savršeni, da je skoro nekako loš osećaj upropastiti ih kada dođemo ovde. Pokušao sam da budem lagan na nogama i da ne nanem preveliku štetu, ali ti radiš ono što moraš. Nisam se okliznula, nisam pala, tako da je to dobra stvar.“

Rud je prvi ATP igrač koji je stigao do 40 pobeda ove sezone. Fognini je sa svoje strane zabeležio pobedu od 6-1, 6-3, 7-5 nad srećnim gubitnikom Lukasom Van Ašeom.

Bivši polufinalisti Grigor Dimitrov i Denis Šapovalov takođe su napredovali samouverenim nastupima. Deseti nosilac Dimitrov pobedio je Dušana Lajovića 6- 3, 6-4, 7-4. Kanađanin je nokautirao no. 19 nosioca Nikolasa Džerija, 6-1, 7-5, 6-4.

U ženskom žrebu, deveti nosilac Marija Sakari igrala je nerešeno 6-3, 6-1, protiv američke kvalifikantkinje Makartni Kesler. Marta Kostjuk, nosilac broj 18, ublažila je pobedu nad Rebekom Sramkovom 6-3, 6-2, dok je 28.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.