Carreño je takođe obrisao pre svog debija na Vimbldonu zbog suza od jednog centimetra u glavnom zavisniku

Carreño je takođe obrisao pre svog debija na Vimbldonu zbog suza od jednog centimetra u glavnom zavisniku

Asturijanac se pridružuje Alehandra Davidovića, pozadi

Španski tenis je izgubio dva od svojih 13 predstavnika pre početka Vimbldona 2024. Nakon jučerašnjeg otpuštanja Alehandro Davidovič, zbog problema sa leđima, posle medicinskih testova sprovedenih u nedelju u Londonu, Pablo Karenjo takođe neće moći da bude na ‘Grend slemu’ trave, kako je MARCA saznala.

U njegovom slučaju to je zbog pauze od jednog centimetra u dodatku Magnus, prema ispitima koje je iz Španije nadgledao Ángel Ruiz Cotorro, doktor Španske teniske federacije. Došlo je do nezgode na prvom treningu na travi All England Kluba iako tada nije primetio nikakav ubod.

Karenjoov debi na turniru zakazan je ovog ponedeljka u četvrtom kolu terena 14 protiv Holanđanina Tallona Griekspoora, dvadeset sedmog nosioca. Griekspooroov protivnik će sada biti ‘srećni gubitnik’ kvalifikacija. Rodom iz Gijóna takođe je potpisan modalitet parova sa Robertom Karbaljosom.

I teniser i njegov trener Samuel López vratili su se u Španiju sa ciljem da budu spremni za Pariske igre.

Nova povreda Asturijanca to je korak nazad zbog blizine Olimpijskih igara u Parizu, čija teniska manifestacija počinje u subotu, 27. jula i traje do 4. avgusta.

Carreño je usmeren na takmičenje u singlu, zahvaljujući svom zaštićenom plasmanu (18) i takođe u dublu, partnerstvo Marcel Granollers.

ITF omogućava promene

David Ferrer, selektor reprezentacije, Možete da promenite listu učesnika ako dođe do povrede.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.