9-godišnjem dečaku zabranjeno da tuče 57-godišnjeg igrača i eliminisao mu je teniski trag

9-godišnjem dečaku zabranjeno da tuče 57-godišnjeg igrača i eliminisao mu je teniski trag

LTA je odlučila da ne razmatra kao validan i eliminisala je rekord svoje pobede trijumfom Janika Mendler-Džeksona (9 godina) protiv Gevina Smita (57 godina) na turniru

Ilin 9-godišnji teniser od Alderley Edge Tennis Club od Češir (Velika Britanija) Bilo je potisnut i zabranjen ulazak na LTA teniske turnire Posle Pretukao 57-godišnjaka.

Janik Mendler-Džekson pobedio je Gevina Smita sa 6:1, 6-3, ali je njegova pobeda uklonjena iz rekorda Teniske asocijacije Travnjaka.

Dnevnik Sunce izveštava da ‘Lawn Tennis Association’ navodi da samo igrači rođeni 31.

LTA ostaje pri stavu da su njena pravila podobnosti za starost u nacionalnoj ligi osmišljena da zaštite mlade igrače i upravljaju njihovim razvojem.

Endru Džekson, otac mladog Janika Mendler-Džeksona, podelio je u britanskom tabloidu da je njegov sin bio „skrhan“ kada mu je rekao vest.

Šta se desilo sa pristupom „ako si dovoljno star, dovoljno si dobar“?

Endru Džekson

„Šta se desilo sa pristupom ‘ako si dovoljno star, dovoljno si dobar’? Treba da promovišemo tenis i razvijamo talenat mladih, a ne da učinimo sve što je u našoj moći da odbacimo decu“, odražava otac 9-godišnjeg tenisera.

Brisanje vaših dostignuća iz zapisa zbog vaših godina je sramota

Endru Džekson

„Izbrisati njihova dostignuća iz zapisa zbog njihovih godina je sramota“, osuđuje Endru Džekson u objavljenim rečima Stiven Mojes.

U međuvremenu, roditelji Janika Mendler-Džeksona razmišljaju da se presele u Južnu Afriku ili Nemačku kako bi njihov sin odrastao kao teniser daleko od ironkladnog teniskog pravila LTA.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.