Pik dana: Sorana Cirstea protiv Sonaja Kartala, Vimbldon

Pik dana: Sorana Cirstea protiv Sonaja Kartala, Vimbldon

Dvadesetosmo seme muči se u poslednje vreme, a sada se suočava sa lokalnim favoritom.

Prvog dana Vimbldona, svetski broj 31 Sorana Cirstea će preuzeti kvalifikant Sonay Kartal. Ovo nikako nije poklapanje kokica, ali je dobar osećaj podržati malog autsajdera. Dok je Cirstea nosilac, izgubila je poslednjih pet mečeva. To uključuje dva poraza u dva uzastopna seta na travi, u Birmingemu i Istbornu. Cirstea nije u dobroj formi da uрe u ovaj dogaрaj, i sada жe preuzeti londonskog lokalaca.

Kartal je delovao kao igrač koji bi imao dobar slučaj za džokera, a bilo je i navijača koji su se klatili da ga ona dobije. Međutim, 22-godišnjakinja je završila u glavnom žrebu kroz kvalifikacije, što je trčanje koje bi trebalo samo da joj donese korist. Kartal je zaradio pobede nad Suzan Lamens, Siđijom Vei i Erikom Andrejevom, što je bio ubedljiv rezultat 6-3, 6-1, a to je takođe bila kartalna prva pobeda u Top 100. Britanka bi trebalo da bude prepuna samopouzdanja, i nema razloga da ne pobedi Cirsteu.

Cirstea je veoma dobar igrač, ali njena igra nije baš stvorena za travu. Cirstea se prilično oslanja na spinovanje, a to nije pravi recept na ovoj površini – osim ako se ne radi o niskom skakutanju. U međuvremenu, Kartal će gledati da parira Ćirstinoj agresivnosti, a njen težak forhend trebalo bi da bude najveće oružje na terenu.

Cirstea ima samo 29-36 godina na travi u karijeri, ali što je još važnije, njena forma nije ni blizu mesta gde treba da bude sada. Ona ove sezone ima samo 12-15 godina, a njen pobednički procenat je najniži od 2020. godine. Cirstea je bila igračica koja je delovala kao da je bila glavna za uznemirenost pre žreba, a videvši koga je nacrtala samo me čini da se osećam bolje zbog toga.

Pik: Kartal ML (+100)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.