Lawn Care: Igranje na travi poziva na određena ključna prilagođavanja u vašoj igri

Lawn Care: Igranje na travi poziva na određena ključna prilagođavanja u vašoj igri

Fokusiran rad nogu i agresivna taktika nagrađuju se na klizavoj površini.

Budimo realni – samo nekolicina odabranih će ikada moći da igra na Vimbldonu. Međutim, to ne znači da ne možete da testirate svoje veštine na travnatom terenu. Igranje na travi predstavlja jedinstveno iskustvo koje je sasvim drugačije od tvrdih ili glinenih površina. Ima mekan, sunđerasti osećaj tako lak na telu – neki igrači zapravo idu bosi – ali izazovni na vašim potezima. Lopta se brzo probija kroz teren i tera vas da stalno budete na e-ovima. Da, tereni za travu su sve ređi, generalno se nalaze samo u odabranim klubovima i privatnim domovima. Ali ako ti se ukaže prilika, skoči na to. I zapamtite ove savete:

Moraš da saviješ kolena da bi podneo donje odskoke na travi

Moraš da saviješ kolena da bi podneo donje odskoke na travi

Dole

Tereni na travi na profesionalnim događajima evoluirali su da igraju skoro kao brzi tvrdi tereni. Odskoci su viši i istinitiji nego što biste obično nailazili na rekreativnim terenima za travu. U svakom slučaju, ipak treba da se fokusirate na savijanje kolena i da budete reaktivni sa radom nogu na nedoslednu prirodu i brzinu nezgodnih odskoka.

Kriške dobro funkcionišu na travi

Kriške dobro funkcionišu na travi

Parče je lijepo

Bilo da rezbarite bekhende ili kliznu udicu servira široko, tereni na travi akcentuju odskok od kriški. Za razliku od gline ili čak rešetkastih tvrdih terena gde parče može da se proveri, na travi pokupi brzinu, ostane nisko i mlazeve dalje od protivnika.

Dolazak u mrežu i volej je spajalica na travi

Dolazak u mrežu i volej je spajalica na travi

Vazdušna reprodukcija

Pošto odskoci mogu biti izazovniji, uzimanje lopte direktno iz vazduha je pametan pristup travi. Plus, čak i pristojan volej na travi može da izazove probleme protivniku. Postojalo je vreme kada je serviranje i volej bio standardna praksa na travi, ali u današnje vreme napred su osuđujući. Ipak, ako ste samouvereni oko mreže, to je odlična opcija.

Kraće tačke

Trava obično nagrađuje uvredu. Stajati daleko iza osnovne linije i biti strpljiv je težak način za pobedu. Uzmite bilo kakav otvor čim se predstavi. Laskavi snimci sa tempom funkcionišu posebno dobro.

Nezgodan odskok na travi može zahtevati izum na vašim snimcima

Nezgodan odskok na travi može zahtevati izum na vašim snimcima

Kraće ljuljaške

Veliki servisi i mleveni udarci mogu brzo da se navuиu na travu. Korišćenje kompaktnijih poteza može da se bori sa povećanom brzinom ovih snimaka. Dobro dođe i kada se mora improvizovati na između lopti koje su rezultat nesavršenih i nepredvidivih odskoka.

Pomešajte finese

Ispustite šuteve i ispustite voleje praktično umirući na travi. Veliki udarači dobro rade, ali oni su ti koji mogu da ga izbalansiraju sa taman toliko dodira koji zaista napreduju na površini.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.