Fric postao prvi 3-godišnji šampion Istborna, gde Kasatkina završava niz poraza u finalu

Sport na TV-u za nedelju, 5. maj

Tejlor Fric iz SAD postala je prva trostruka muška šampionka Istborn Internešenela

ISTBORN, Engleska (AP) — Tejlor Fric iz SAD postao je u subotu prvi trostruki muški šampion Istborn Internešenela.

Fric je u finalu pobedio australijskog kvalifikanta Maksa Pursela sa 6-4, 6-3, osvojivši svoju osmu titulu u karijeri, a da nije ispustio nijesu set.

Osvojio je i Istborn 2019. i 2022. godine.

Fric otvara vimbldonskog nosioca 13. protiv još jednog Australijanca Kristofera O’Konela. Posle finala prvog kola, Pursel igra protiv kvalifikanta Ota Virtanena na Vimbldonu.

Prvom titulom Darije Kasatkine na travi okončan je frustrirajući niz poraza u pet uzastopnih finala, uključujući tri ove godine.

Ruskinja je u ženskom finalu pobedila Lejlu Fernandez sa 6-3, 6-4, produživši svoj rekord protiv Kanađanke na 3-0.

Kasatkina je prošle godine bila drugoplasirana u Istbornu za Medison Kiz, koju je Fernandez nokautirao u petak.

Kasatkina je osvojila svoju sedmu titulu u karijeri, a prvu od 2022. godine.

Kasatkina je 14. nosilac na Vimbldonu i izvukla je Žang Šuaija iz Kine. Fernandez je 30. nosilac na Vimbldonu, a na prvom mestu je Lucija Bronzeti iz Italije.

___

AP tenis:

https://apnews.com/hub/tennis

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.